Skip to main content
  • 11.06.2023.

Uskoro kreće projekt obnove Paromlina. Grad objavio kako će izgledati

Uskoro kreće projekt obnove Paromlina, potvrdili su za Index iz Grada Zagreba, koji će vrijediti preko 80 milijuna eura

Piše: 


Iz Grada Zagreba potvrdili su nam da se projekt obnove Paromlina pod nazivom "Gradska knjižnica Grada Zagreba i društveno-kulturni centar na lokaciji Paromlin" intenzivno priprema, da su izvedbeni projekti gotovi te da uskoro kreće izrada studije izvodljivosti.

"Uz knjižnicu, novi društveni i kulturni centar će među ostalim imati dvije multifunkcionalne dvorane s oko 450 mjesta, izložbeno-galerijski prostor, više radioničkih prostora i drugo.

Tamo će se odvijati kulturne, edukacijske i druge aktivnosti (predstave, koncerti, izložbe, radionice, konferencije i seminari), u organizaciji javnih ustanova, neprofitnih organizacija, nezavisne kulturne scene i suvremenih aktera domaće i međunarodne kulturne produkcije, namijenjenih različitim ciljnim skupinama", rekli su nam iz Grada.

Iz Grada Zagreba kažu da će se prostor knjižnice protezati na više etaža, s posebnim odjelima i sadržajima namijenjenima za različite uzraste. Posebno se ističu prostori namijenjeni mladima i djeci, u kojima će se pored knjižničnih usluga odvijati i posebni kulturno-obrazovni programi te razvijati informativni i drugi sadržaj.

Uz to, planiraju se i različiti ugostiteljski sadržaji te poboljšanje prometne infrastrukture kroz izgradnju suvremene podzemne garaže, električnih punionica i prostora za smještaj bicikala, a članak u cijelosti pročitajte na Index.hr

sonic desktop
sonus 1
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.