Skip to main content
  • 3.03.2024.

Uz zvukove elektronike na tjednu mode u New Yorku predstavljena večernja odjeća inspirirana SF filmom Dina

Kolekcija jesen-zima 2024. modnog dizajnera Christiana Siriana utjelovljuje ideju o tome kako bi večernja odjeća i glamur izgledali u znanstveno-fantastičnoj, apokaliptičnoj pustinji

Piše: 

Naslovna foto

JP Yim – Getty

Za soundtrack na otvaranju New York Fashion Weeka i predstavljanju ove kolekcije bila je zadužena Alicia Solombrino. Glazba je varirala od elektronike inspirirane pustinjskim rave vibracijama do partitura Christophera Nolana.

Foto JP Yim – Getty
Foto JP Yim – Getty
Foto Evan Agostini – Invision AP

Christian Siriano naginje fantastičnom i glamuroznom, prethodno se pozivajući na svjetove “Orašara” i “Matrixa”. Za jesen 2024. američki se dizajner okrenuo još jednom izvanzemaljskom kinematografskom svemiru.

“Boje se stvarno razvijaju od pijeska do zalaska sunca, do topline tog svijeta, u ovu vrstu zvjezdane noći”, kaže Siriano za Fashionistu.

Inspiracija Christiana Siriana za sezonu jesen zima 2024.: „Ove sezone bio sam inspiriran modernim, futurističkim svijetom prikazanim u romanu iz 1965. i kasnijim filmovima, ‘Dina’.

Kolekcija donosi bogatu paletu boja i blistave teksture poput luksuznih krema, tekućih metalik boja, spaljene narančaste lamé boje sa zamršenim staklenim perlama, dubokih crvenih i crnih svjetlucavih šljokica koje podsjećaju na golemo zvjezdano nebo. U skladu s esencijom našeg Siriano običaja, jesensko-zimska kolekcija uravnotežuje moć i snagu s nježnom, romantičnom elegancijom.”

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2