Skip to main content
  • 4.03.2024.

Illusions sprema audio-vizualni spektakl s festivalom u beogradskom Hangaru

Prošlogodišnje izdanje Illusions A/V festivala je zavrijedilo nominaciju za nagradu Ambasador u kategoriji “Najbolji novi regionalni festival”.

Piše: 

Naslovna foto

Marko Edge

Jedan od najzapaženijih događaja u svijetu elektroničke glazbe i vizualne umjetnosti u regiji, Illusions Audio-Visual Festival se vraća u Stage 1 beogradskog Hangara 8. i 9. ožujka.

Prvu večer festivala, publika će imati priliku uživati u setovima afirmiranih umjetnika. Miljenik elektroničke scene, jedan od headlinera ARGY, grčki producent i DJ, sa svojom jedinstvenom osobnošću i talentom, uspio je stvoriti  ime na svjetskoj glazbenoj sceni. Nakon njega, na binu stiže nizozemska zvijezda Eelke Kleijn, vješt selektor, melodic techna. Za njegovu glazbu se kaže da je atmosferična, a improvizacijama i miksanjem, ostvaruje nevjerojatne rezultate i fantastičnu energiju na nastupima. Zatim, multitalentirani francuski duo Kas:st, njihovi setovi su puni energije i emocija, vrhunske kvalitete, a tu i izbija i njihova strast te ljubav prema glazbi. Zatim, jedno potpuno osvježenje Abstraal zaključuje prvu večer.

Druga večer festivala, donosi još više uzbuđenja sa nastupima vrhunskih izvođača, posebice s  ikonom melodičnog techno zvuka, koji iz godine u godinu ruši sve granice, Stephanom Bodzinom i njegovim live setom. Njemački maestro sa svojim analognim sintisajzerima i ritam mašinama,  iznjedrio je studijski rad na pozornicu. Na Illusions drugi put stiže i popularni talijanski dvojac Fideles koji posljednjih godina glasi kao jedan od perspektivnijih projekata. Postavu Illusions Audio-Visual Festivala zaključuju nova imena sa scene – Olympe i Sammer

Iz Illusionsa ususret festivala poručuju “Ovakav tip partyja, Beograd još nije imao prilike da osjeti na nivou koji festival planira da dostavi u 2024. Svaki sljedeći događaj će rasplamsati vaša čula uz pomoć bogatog elektroničkog zvuka i senzualne produkcije koja zajedno stvara magiju.”

Ulaznice su dostupne kroz sustav Gigstix.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2