Skip to main content
  • 1.02.2019.

Izlazi film o tri slavna zaštitara berlinskih noćnih klubova

Novi film imena "Berlin Bouncer" imat će premijeru na međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu tijekom ovog mjeseca.

Piše: 


Režiser David Dietl u filmu se pozabavio životom i radom trojice slavnih zaštitara berlinskih noćnih klubova – Svena Marquardta, Smiley Baldwina i Franka Künstera. Film će se prikazivati 10., 11. i 16. veljače na Berlinaleu, a u kina službeno stiže 11. travnja.

Sven Marquardt i Smiley Baldwin su poznati po svom radu u Berghainu. Prvospomenuti je napravio oštar zaokret kao mladi panker i fotograf te ušao u svijet izbacivača odakle je stekao svjetsku slavu tijekom rada u Berghainu i počeo raditi izložbe diljem svijeta.

Smiley Baldwin ima svoje metode selekcije posjetitelja u Berghainu, a inače je u istočnom Berlinu služio kao američki vojni policajac od 1980. do 1990. gdje je upoznao noćni život klupske meke i poslije pada Zida okrenuo se radu u noćnim klubovima.

Frank Künster je osim posla zaštitara u klubovima WMF, Delicious Donuts i King Size, kasnije postao i glumac i redatelj, a party sceni bit će značajna njegova uloga u slavnom filmu "Berlin Calling".

Trojac su preko 25 godina živi svjedoci razvoja berlinske techno scene i noćnog života od vremena pada Zida pa sve do modernog doba u kojem je grad postao clubbing oaza za brojne turiste. Scene filma stare su i do 50 godina pa će zanimljivo biti vidjeti tu tranziciju Berlina i samih protagonista u novije doba. Za soundtrack cijelog filma zadužen je Basti Schwarz, jedan od dvojice braće Tiefschwarz.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop