Skip to main content
  • kvazi instrument
  • 10.07.2012.

Vana traži DJ-a za svoj prvi nastup

Na Škver Art festivalu na Malom Lošinju koji predstavlja alternativni izričaj jedna od performerica bila je i Vana Gaćina i njen neobični instrument.

Naslovna foto

kvazi instrument

U prostorima lošinjskog brodogradilišta u lipnju se odigrao pravi spoj umjetnosti i industrije iznimno zabavnog sadržaja koji podsijeća na umjetničke i kulturne akcije koje se zbivaju svugdje po svijetu, unutar tvorničkih hala, industrijskih prostora, na ulicama i trgovima i ostalim javnim mjestima. Kako bi uhvatili korak za svjetskim tokovima, a i iz čiste razonode, organizatori će smjestiti 20-ak umjetnika u privremeni radni prostor, dati im odriješene ruke. Tako i Vani Gaćini, mladoj umjetnici  koja je na brodogradilištu pronašla instrument po mjeri, a što se načina na koji instrument funkcionira tiče Vana voli reći da su joj tehnologiju dali vanzemaljci kako bi širila njihovu glazbu po našem svijetu.

{youtube}K9pB2PdTM4c{/youtube}

U svakom slučaju vrlo zanimljivo i neobično, stoga ukoliko netko od domaćih DJ-a ima ideju za suradnju koja bi mogla biti atraktivna te nešto novo i inspirativno na tržištu neka se javi nama pa ćemo vas povezati s Vanom. Također nam se čini i kao zanimljiva instalacija za glazbene festivale.
shipyard instrument

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk