Skip to main content
  • 20.02.2016.

Varšava i Split kao izvrsne skateboarding destinacije

Pronaći idealno mjesto za vožnju jedan je od najvećih izazova s kojim se suočavaju strastveni skejteri.

Piše: 


Gradovi poput Pariza, Barcelone, Londona i Berlina, svjetski su poznati kao omiljene destinacije svih zaljubljenika u ovaj sport, no postoje i neki manje poznati europski biseri čiji veliki skateboarding potencijal još uvijek nije dovoljno iskorišten. Maxim Habanec odlučio je istražiti neke od tih gradova i snimiti najbolje vožnje kako bi svima pokazao da postoje brojna pristupačnija mjesta za skejterski vikend iz snova. Posjetio je Varšavu, glavni i najveći grad Poljske i naš prekrasan dalmatinski biser, Split.

Varšava je jedna iznimno zanimljiva destinacija. Više ju ne prati strogi izgled bivšeg istočnog bloka i svijetu se ponosno predstavlja kao moderan grad i veliki poslovni i kulturni centar. Jedna je od najzelenijih europskih metropola, prepuna energije i poznata po starom gradu koji je nakon oštećenja u Drugom svjetskom ratu renoviran do savršenstva, što ga čini savršenim za vožnju.

Split je dugi niz godina smatran novom Barcelonom, prvenstveno zbog slične arhitekture i opuštenog životnog stila njegovih stanovnika. Iako je poznatiji po svojoj skejterskoj kulturi od Varšave, ovaj sport nikad nije potpuno zaživio na njegovim ulicama i trgovima. Nakon Maxove video priče sigurno će više skejtera entuzijasta odlučiti posjetiti ove gradove.

Izvor: RedBull.com.hr

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop