Skip to main content
  • 23.03.2013.

Večeras u 20.30h – sat za planet Zemlju

Već sedmu godinu zaredom kraj ožujka obilježava najveća svjetska volonterska akcija Sat za Planet Zemlju, globalno poznata kao Earth Hour. Svake godine akcija je sve veća i uspješnija, što po odazivu sudionika na sam dan proslave, što po obećanjima koja ljudi, institucije, korporacije i organizacije daju u sklopu kampanje Ja hoću! A ti?.

Piše: 


Ovogodišnji Sat za planet Zemlju održat će se 23.ožujka u 20:30 sati, kada će se na jedan sat ugasiti mnogobrojna svjetla diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj! Broj gradova koji će ugasiti svoje znamenitosti raste iz dana u dan, a naša je nada da će se nadmašiti prošlogodišnjih 38 gradova koji su sudjelovali u akciji. U Zagrebu će biti ugašena dekorativna rasvjeta na katedrali, u Dubrovniku će u mrak utonuti Zidine i Stradun, Pula će ugasiti svjetla na Areni, a Split cijelu Rivu. WWF poziva sve gradonačelnike u Hrvatskoj da se odazovu akciji i ugase svjetla u središtu svojih gradova.
{youtube}2UywrjnOaUE{/youtube}

Malom gestom gašenja rasvjete na jedan sat želi se pokazati da nam je svima stalo do budućnosti planeta na kojem živimo. Želimo osvjestiti građane o štetnosti klimatskih promjena, te podsjetiti da nam je energetska učinkovitost neophodna.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2