Skip to main content
  • 13.03.2024.

Za ono što voliš ne postoje dobne granice – MichaelX je 11-godišnji DJ iz Šibenika

Akter nedavno snimljene priče emisije IN magazina je 11-godišnji zaljubljenik u elektroničku glazbu.

Piše: 

Naslovna foto

Valerio Baranović

Mihael Pavić, umjetničkog imena DJ MichaelX dolazi iz Šibenika ima 11 godina te pokazuje kako za radit ono što voliš ne postoje dobne granice. Učenik je petog razreda osnovne škole te pohađa glazbenu školu u kojoj se opredijelio za trubu.

Ljubav prema glazbi otkrio je s pet godina, kada mu je tetak pokazao snimku s Ultra Music Festivala u Miamiju. Mladi DJ iz Šibenika se odmah zaljubio u zvuk elektroničke glazbe i poželio je jednog dana nastupiti upravo na toj pozornici.

Ipak, do pozornice u Miamiju treba doći, tako da je mališan za pultom već krenuo stvarati karijeru u svom rodnom gradu. Imao je prilike nastupiti nekoliko puta na šibenskoj Adventuri, na kojoj je debitirao prošle godine kao desetogodišnjak, a vratio se i ove godine na novogodišnji 321FEST.

foto: Valerio Baranović

U razgovoru za IN magazin je otrkio kako već dobiva pozitivne reakcije publike na nastupima. “Osjećaj je uvijek predobar. Lijepo je vidjeti, lijepo je vidjeti da ima puno ljudi u parku i većina tebe gleda i dosta bude zabavno. Jedino bude malo treme prije nastupa zato šta je meni glavna stvar koje se bojim na nastupu da mi kontroler prekine jer mi se to nekad zna dogodit doma.”

Kako DJ MichaelX otkriva stresa od škole se najbolje rješava kada se zatvori u sobu i uhvati stvaranja vlastite glazbe. Zasad ima nekoliko autorskih pjesama, a kako tvrdi svaka nova pjesma je bolja od prethodne. “Radim pjesme, zadnja pjesma koju sam napravio i koja je na YouTubeu, radio sam je 3 dana. Prije je to bio samo jedan žanr i ništa drugo. Sad volim sve, dobar mi je drum and bass i dubstep.”

foto: screenshot IN magazin

Najljepše od svega, u svemu što radi ovaj mladi glazbenik neizmjernu potporu ima od svojih roditelja, a upravo ga oni uče da ništa nije nemoguće ako imaš želju i volju za tim.

Već smo u nekoliko navrata imali prilike o mališanima koji su se uhvatili elektroničke glazbe i DJ pulta, tako smo popratili DJ Svemira koji ima svega osam godina i već vrti vinyle!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk