Skip to main content
  • 13.03.2024.

Roots premijerno stiže u Boogaloo uz tri internacionalna gosta

Nakon brojnih događaja organiziranih južno od sv. Roka na kojem su gostovali DJ-evi poput Christiana Varele, Coyua, Sashe Carassija, Christiana Crakena, Juliet Fox, Affkta, Jay Lumena i drugih, klupska večer Roots stiže u metropolu.

Piše: 

Naslovna foto

@arthur_ranzy_

U petak 22. ožujka, Roots premijerno stiže u zagrebački Boogaloo kako bi predstavio svoj koncept putovanja ka korijenima, prema istinskoj srži klupskog iskustva uz tri internacionalna gosta – Marca Baileyja, A.D.H.S.-a te Davida Askoa uz koje će se za pultom naći domaćin DJ Jock.

Marco Bailey je iskona i živa legenda u svijetu techno glazbe. Njegovo putovanje započelo je krajem 80-ih godina, kad je osjetio hipnotičku moć plesne glazbe u Belgiji. U trenutku očaran, odlučio se prebaciti s plesnog podija na iza gramofona, posvetivši svoj život umjetnosti glazbe. Već više od tri desetljeća, Marco Bailey je na čelu techna, neprestano pomičući granice i uzdižući žanr na nove visine. Njegova neumorna posvećenost svojoj umjetnosti odvela ga je u sva kutka svijeta, a sama glazba prekaljenog Belgijanca odražava njegovu neumornu strast i posvećenost umjetnosti – svjedočanstvo neprekinute veze između njegovog srca i glazbe. Za Roots večer u Zagrebu, Marco Bailey sprema retro techno set kako bi sve prisutne vratio u zlatno doba techna.

S neprekidnom strašću za maksimalnom energijom, A.D.H.S. donosi neusporedivu razinu intenziteta kako u svojim produkcijama tako i u DJ setovima. Potječući iz Berlina, ovaj iskreni ljubitelj rave scene ne nastupa samo radi zabave, on je tu kako bi stvorio snažnu sinergiju s publikom, osiguravajući nezaboravno iskustvo za sve prisutne. Crpeći inspiraciju iz žanrova poput rave techna, elektronike i hip-hopa, A.D.H.S. oblikuje zvučno putovanje koje prelazi granice i osvaja publiku diljem svijeta.

David Asko je jedan od najiskusnijih DJ-eva francuske underground scene, za pult je stao prije gotovo tri desetljeća. Svjedok i sudionik je uspona techno pokreta, od skrivenih stražnjih soba na prljavim zabavama početkom 90-ih do vrhunca supremacije elektroničke glazbe. Njegovi nastupi ostavljaju nezaboravan dojam, kako svojom energijom tako i svojom scenskom prisutnošću. Zna kako zadovoljiti publiku i galvanizirati svakoga tko mu se nađe ispred.

Višestruko nagrađivani DJ Jock je jedan od najtraženijih hrvatskih DJ-eva i producenata. Vikende provodi nastupajući na festivalima i u klubovima diljem Hrvatske, Amerike, Engleske, Nizozemske, Švicarske, Češke Republike i mnogim drugim zemljama. Kada ne producira glazbu za renomirane etikete i nastupa uz bok sa velikanima elektroničke glazbe, ovaj “wunderkid” ne odmara nego uz to producira glazbu za igre i filmove. Godine 2017. pokrenuo je seriju zabava nazvanu Roots u svom rodnom Splitu, gdje je doveo neka od najvećih imena techna i sada po prvi put dovodi Roots u Boogaloo u kojem je rezident 8 godina.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Roots: Marco Bailey, A.D.H.S., David Asko, DJ Jock

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2