Skip to main content
  • 6.12.2021.

Zemlja kivija u potpunosti legalizira testiranje na droge

Novi Zeland je postao prva zemlja na svijetu koja je u potpunosti legalizirala rekreacijsko testiranje na droge i uvela savjetodavne odbore koje preporučuje vlada.

Piše: 


Novi Zeland je preteča u legalizaciji testiranja na droge

Kako će se to pretočiti u živote običnih građana? Pa, stanovnici Novog Zelanda moći će legalno provjeriti kvalitetu određene droge prije njezine konzumacije na glazbenim festivalima ili klubovima.


Billion Photos/Shutterstock.com

Novi propisi stupaju na snagu 7. prosinca

Vlada Novog Zelanda je zaključila da se ne može spriječiti korištenje stimulansa, ali se ljudima može pomoći da razlikuju čiste droge od onih kontaminiranih tvarima koje mogu predstavljati izravnu prijetnju njihovim životima. Prošlog mjeseca vlada je također objavila da će financirati 800.000 NZD (3,5 miljuna kn) za obuku kontrolora droga i koordinaciju službi sigurnosti droga.

Novi Zeland: Svjestan čovjek – svjesne odluke

Vlasti su navele i konkretne primjere. Istraživanje o MDMA  tabletama na jednom od festivala u Australiji pokazali da ako je osoba svjesna da se unutra nalazi smrtonosna tvar, odustat će od konzumiranja. Naši postupci će doslovno spasiti živote. Našom ponudom želimo doprijeti do što većeg broja ljudi, objašnjava Sarah Helm, direktorica NZ Drug Foundation.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2