Skip to main content
  • 6.12.2021.

Predmeti koji pripadaju Frankieju Knucklesu izloženi u Muzeju Abrahama Lincolna

The State of Sound: The World of Music from Illinois, izložba u predsjedničkoj knjižnici i muzeju Abrahama Lincolna, sadrži kasetofon i gramofon koji pripada legendarnom čikaškom producentu house glazbe Frankieju Knucklesu.

Piše: 


Izložba koja će ostati otvorena do 23. siječnja 2022., prikazuje uspomene istaknutih glazbenih umjetnika iz Illinoisa. “Glazbenici, legendarne radio stanice i glazbena oprema oblikovali su zvučnu povijest Illinoisa i svijeta.” Trenutno su izloženi predmeti poput gitare u vlasništvu Dana Fogelberga, trube Milesa Davisa i nagrade Billboard #1 Smashing Pumpkins za njihov album Mellon Collie and the Infinite Sadness. Sudionici također mogu poslušati podcast koji intervjuira brojne glazbene ličnosti iz Illinoisa.

Posebno treba istaknuti prikaz koji sadrži jedan od kostima Earth, Wind, and Fire uz magnetofon i gramofon koji pripada Frankieju Knucklesu. Često nazivan "Kumom House glazbe", Knuckles je odigrao važnu i vrlo utjecajnu ulogu u popularizaciji žanra u Chicagu 80-ih. Godine 1997. dobio je nagradu Grammy za remiksera godine. Preminuo je 2014. u 59. godini od komplikacija dijabetesa.

Valja istaknuti kako se u Americi uz gore spomenute artefakte lik i djelo Frankie Knucklesa koriste kako bi se obilježila povijest house glazbe. Tako se 10. prosinca u Salt Lake Cityu (Utah) priprema noć interaktivnih instalacija i zvuk F.K. kojeg će vrtiti lokalni DJ-i. Više ovdje.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk