Skip to main content
  • 15.12.2017.

DJ setovi koji su Ambasadu Gavioli pretvorili u hram elektronike

Ambasada Gavioli – institucija, hram ili kultno mjesto u kojem je kroz 22 godine na plesnom podiju prodefiliralo preko stotinu tisuća posjetitelja za 15-tak dana će zauvijek otići u povijest.

Piše: 

Kroz ovaj članak poslušajte nezaboravne setove koji su AG pretvorili u hram elektroničkog zvuka. Možemo slobodno konstatirati, što je klub Space značio Ibizi, to je Ambasada Gavioli uspjela izgraditi u ovoj regiji – karizmu!
{youtube}FbTmFbLV8qI{/youtube}

Prostor je dizajnirao Gianni Gavioli, a neki od najboljih partija događali su se u periodu od 1997. do 2002., kada se i u Hrvatskoj odvijalo to "zlatno doba" scene. No, nikako ne smijemo zanemariti cijeli opus i djelovanje kluba AG koje je ušlo u eru dugu preko dva desetljeća.
{youtube}YhqQnbmmdKs{/youtube}

U međuvremenu je imao uspone i padove, trenutke i izlete u nepoznate i neistražene smjerove, pa čak i one komercijalne electro-house i EDM što u nijednu ruku ne bi trebalo obezvrijediti jer klub se kao i čitava scena godinama borio s vjetrenjačama i amplitudama koje su dio svakog glazbenog pokreta pa i ovog.
{youtube}pm1-6BHH_gM{/youtube}

Bilo je potrebno kao i u našem slučaju mnogo odricanja, entuzijazma, volje, želje i energije i pokušaja da se ne odustane u najtežim situacijama i vremenima kada je jedna underground scena bila na vrhuncu, a onda naglo klizila prema dolje, dok je ona komercijalnija preuzimala tron, pa opet obratno. Uspjeli su prevladati sve te obrate na sceni i održati klub na nivou tj. pobijedio je ples i ljubav prema glazbi.
{youtube}urB_rzL3QTQ{/youtube}

Jedno je sigurno – Ambasada Gavioli se od svojih početaka do danas etablirala kao vodeći regionalni brend za elektroničku glazbu. Intervju: Dejan Hren – Ambasada Gavioli je prerasla u kulturnu instituciju s obrazovnom ulogom
{youtube}arCenMN1Zow{/youtube}

AG je u periodu od 1997. do 2002. imala najjače partije. Za pultom su često briljirali Sven Vath, Dave Clarke, David Morales, Takkyu Ishino, Marco Bailey, Mauro Picotto, domaćini Umek i Kanzyani, te regionalne snage Sputnik, Psiho, Paolo Barbato, Dave Manalli i naši Crazy Lemon ili Brothers Yard.
{youtube}50iusfE_bmg{/youtube}

Činjenica je da je AG kroz godine uspjela spojiti nespojivo i čitavu elektroničku zajednicu povezati tj. nije bilo bitno tko šta sluša i koju glazbu vrti izvođač – već su na prvom mjestu bila zabava i ples. Bilo da je svirao David Morales, Paul Van Dyk, David Guetta ili Jeff Mills slovenski klub je uvijek izlazio kao pobjednik sa tisućama svojih sljedbenika iz Italije, Austrije, Mađarske, Hrvatske i Slovenije.
{youtube}XDPk-_vEO3Q{/youtube}

U Ambasadi su nastupali i Carl Cox, Laurent Garnier, Richie Hawtin, Paul Kalkbrenner, Ben Klock, Erick Morillo, Space DJz, Takkyu Ishino, Toni Rios, Satoshi Tomiie i drugi.
{youtube}Yg-rZxW3vHA{/youtube}

Posljednji party u ovoj instituciji dogodit će se prvog dana Nove 2018.g. kada organizacija Fetch The Vibe koja već 8 godina drži klub na nogama dovodi ikone slovenske elektroničke scene. Ranograbilice su već rasprodane, a brzo će nestati i onih u pretprodaji od 40 €, dok će sigurno na ulazu biti
{youtube}PDw0KTsPTWI{/youtube}

{youtube}fm88lMm-slU{/youtube}

{youtube}pEkIbw2ALFQ{/youtube}

{youtube}yhc5DAO3xBk{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2