Skip to main content
  • 23.05.2021.

dRUMELODY za svojih prvih 10 godina daruje kompilaciju For Friends

Povodom prvih 10 godina na glazbenoj sceni, dRUMELODY prijateljima i onima koji će to tek postati poklanja kompilaciju "For Friends"

Piše: 


Riječ je o zbiru od ukupno osam pjesama grupiranih pod zajedničkim naslovom "For Friends" i na kojima gostuju kolege iz cijele regije. Koliko je plodonosan i kvalitetan autor i DJ potvrđuju nastupi po raznim europskim festivalima kao i pjesme koje se vrte na radio postajama od Amerike do Estonije.

Berin Tuzlić – Sarajlija je koji već 20 godina djeluje u raznim sferama zabavno-kreativne industrije. Kada ne animira, kada ne crta stripove, ne snima kratke filmove i video materijale ili kada nije u ulozi kreativnog direktora, Berin preuzima pseudonim dRUMELODY i ostavlja sve to po strani kako bi svoju veliku strast, sviranje bubnjeva, sljubio s beatom elektroničke glazbe odnosno postaje autor glazbe, DJ i VJ koji nastupa diljem Europe, Bliskog Istoka i regije.

Najprije je "For Friends" bila zamišljena kao kompilacija od osam singlova koja će obilježiti jedno plodno glazbeno razdoblje, a od ostalih albuma i EP-jeva različita po tome što na svakoj pjesmi slušamo vokal s “domaćeg” govornog područja poput na primjer Nine Šporaljević Karakaš ili Emira Balića Bakkea frontmena kultne sarajevske grupe Pappoemuo kojeg slušamo u pjesmi PARTYzan, singlu koji se 2014. godine pjevao tijekom demonstracija u Sarajevu kada je gorjelo bosansko predsjedništvo.

FOR FRIENDS je trebala biti objavljena isključivo na glazbenim platforme Deezer i Spotify. Međutim, kako je ipak riječ o jednom rođendanu, dRUMELODY je na kraju odlučio svih osam pjesama pokloniti kao free download.

FOR FRIENDS: YOU TUBE For Friends

Cijela ova obljetnička kompilacija je prema Berinovim riječima je “posveta svemu onome što je prošlo i ne ponovilo se jer dRUMELODY je rastao u našoj regiji koja kroz povijest  nalazi pod vječitim pritiskom bolesne politike”.

Osim u granicama ex-YU, dRUMELODY se kreće i po svjetskim radio stanicama i festivalima. Njegove pjesme “Hyperbola”, “You and Me”, “Blood Song”, “Saturn”, “Take Money Baby”, “Monoc”, “Sad Umbrellas” i “NewLand” slušale su se u Americi na radiju iHeart, u Poljskoj na RadioFM Kafana, u Čekoj na Cyclo, u  Estoniji na Radio Tallinn.

Od festivala na kojima je dRUMELODY svirao svakako treba izdvojiti TMW Tallin, Echo Fest Dubai te Ultra Europe Split.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2