Skip to main content
  • 23.05.2021.

Joe McKee zvukove teretnog broda pretvara u prekrasnu ambijentalnu glazbu

Glazbenik Joe McKee objavio je "Ultra Letiziju", koristeći terenske snimke snimljene tijekom trodnevnog putovanja teretnim brodom.

Piše: 


Glazbenik sa sjedištem u LA-u, Joe McKee, pronašao je sasvim novi svijet zvuka za svoju ploču "Ultra Letizia" na trotjednoj odiseji na teretnom brodu.

Dok je grdosija od 60 tisuća tona plovila vodama sjevernog Pacifika između Japana i Sjedinjenih Država, McKee se kretao duž 365 metara dugog broda s čekićima u rukama je testirao zvučnu kvalitetu različitih gustoća i materijala.

Sa snimačem zvuka i mikrofonom sakupljao je spontane organske zvukove i osjetljive trenutke, te poput domara na brodu čitajući uspavanku svom dvogodišnjem sinu, kojeg zbog posla neće vidjeti godinu dana.

Kad je putovanje završilo, McKee je audio uzorke ubacio u Ableton kako bi stvorio meditativni, opsežni soundtrack koji je odražavao njegovo vrijeme na moru. Zavijajući vjetrovi koji se spuštaju uz krmu broda; manično gužvanje brodske strojarnice – svaki element nosi slušatelje na svom putu.

Objavljen je i video zapis kako McKee istražuje brod

Dio glazbe tada je korišten kao partitura za dokumentarni film "Are The Green Fields Gone?", redatelja Colea Sternberga. Ovo novo djelo savršeno je za slušatelje istraživačkog raspoloženja, posebno nakon što je sunce palo iza horizonta.

Album možete kupiti digitalno ili u limitiranoj kolekciji kao kazeta koja dolazi uz kolekciju fotografija s ovog putovanja.

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.