Skip to main content
  • 15.12.2023.

M-Run ima novo izdanje, obradio je kultni francuski psy band Total Eclipse

Nakon nekog vremena čekanja, iskusni hrvatski – DJ i producent ima novo izdanje.

Piše: 

Mario Matković poznatiji kao M-Run je objavio obradu trake kultnog francuskog psytrance benda Total Eclipse – “Waiting For a New Life” na japanskoj eti keti Matsuri Digital.

M-Run nam otkriva kako je francuski bend bio jedna od inspiracija da se krene baviti tim zvukom, a njihovi uradci su imali veliki utjecaj na njegov razvoj kao mladog entuzijasta koji je krajem 90 – ih počeo otkrivati beskrajni svemir produkcije zvuka i glazbe.“Zbog bendova poput Total Eclipse sam se zapitao, kako se to radi?” prepričava nam M-Run .

Obradu “Waiting For a New Life” karakterizira melankolična introspektivna atmosfera, koja u kombinaciji sa glasovnim samplovima iz filma Frankenstein (1931.) daje prepoznatljiv osjećaj. M-Run je pokušao zadržati šarm originala, ali i dodati svoju osobnu perspektivu i potpis.

M-Run nam je također spomenuo da trenutno blisko surađuje sa članovima benda, Stephaneom Holweckom iz Francuske i Mariosom Makarom iz Grčke te da ih nerijetko sretne na inozemnim nastupima. Drugačija verzija, ove obrade bi se u budućnosti trebala naći na nadolazećem albumu samog Total Eclipsa.

M-Run je ljetos imao priliku okruniti svoju karijeru nastupom na portugalskom Boom Festivalu, gdje se za pultom našao sa Goasiom te je premijerno zavrtio svoje novo izdanje, a reakcija publike je bila odlična.

Iskusni hrvatski DJ i producent nam najavljuje, kako je “Waiting For a New Life” tek jedan od mnogih tribute remixeva koje je napravio, tako da možemo očekivati još njegove verzije Astral Projectiona, Dogme, X – Dreama, Prane, Slinky Wizarda, Colorboxa, UX – a i mnogih drugih.

soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk