Skip to main content
  • 24.09.2023.

Najpopularnija nogometna simulacija FC24 EA Sports-a prepuna elektroničkih skladbi

Nova inačica popularne nogometne video igre sadržava više od 80 traka iza kojih stoje brojni renomirani glazbenici

Piše: 


Već tradicionalno, krajem rujna na tržište video igara stiže nova inačica nogometnog simulatora FC24 (EA Sports FC), koja se do ove godine zvala FIFA. Ususret samom izlasku planetarno popularne video igre, njeni kreatori su predstavili ovogodišnji soundtrack koji se kao i prošle godine dići velikim brojem elektroničkih skladbi.

Electronic Artssu potvrdili 85 pjesama koje će se naći u FC24, a među njima su mahom elektroničke trake poznatih DJ-eva i producenata poput Skrillexa, Meduze, M83-a, Odesze, The Blessed Madonne kao i onih tek nadolazećih poput Overmonoa, salutea, Biance Oblivion, Romy i mnogih drugih.

Kreatori najpopularnijeg nogometnog simulatora godinama pridaju posebnu pažnju soundtracku, jer preko njega šira publika ima prilike otkriti neke nove glazbene afinitete. Uz elektroničku glazbu, na ovogodišnjem FC24 soundtracku se nalaze i žanrovi pout indie rocka,hip-hopa i rapa.

Govoreći o ovogodišnjem soundtracku EA-ov voditelj glazbenog sektora Steve Schnur kaže “Premijera EA Sports FC 24 donosi globali soundtrack koji se temelji na inovativnosti i autentičnosti kao nikad do sad” te dodaje “Stvorili smo novo igračko iskustvo koje slavi raznolikost i donosi priliku da se otkrije nova glazba i umjetnici koji prkose žanrovima, brišu granice i stvaraju novu nogometnu kulturu.”

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2