Skip to main content
  • 24.09.2023.

Ovako je izgledala ulaznica za Burning Man 1996.

Jedan korisnik reddita je zaronio u svoju arhivu memorabilija te izvukao svoju ulaznicu za Burning Man iz 1996.

Piše: 


Korisnik reddita, BMX_Bandit666 prisjetio se svog prvog odlaska na Burning Man 1996. za koji je rekao da je bio pravi party bez zakona. “Nisam bio spreman za ono što me čeka. Hrana mi se pokvarila, nisam imao dovoljno vode.

Ljudi su koristili oružje za zabavu, kao i palili razne predmete. Cijeli prostor je u nekim trenucima izgledao kao veliko smetlište. Iako me je sve to prepalo, svejedno sam naposljetku uživao te se vraćao iz godine u godinu u Black Rock City.”

Te godine Burning Man je posjetilo otprilike 8000 ljudi, a tema je bila “The Inferno” koja se na satirični način referencirala na Danteov pakao. Ulaznica je koštala svega 35$, a na sebi je imala sedam savjeta kako se ponašati i preživjeti u Black Rock Cityju, jer principi Burning Mana još nisu postojali.

Organizatori su tada poručili svim posjetiteljima da ponesu dovoljno hrane, vode i ostalih potrepština za preživljavanje.

Fotografiranje i snimanje nije bilo dozvoljeno u komercijalnu svrhu. Dok možda najzanimljivija preporuka je bila ona o nekorištenju oružja u samom kampu.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2