Skip to main content
  • 6.05.2017.

Odabrani mixevi frankfurtskog majstora Chrisa Liebinga!

Četvrtina stoljeća za pultom, predanost technu, roditeljska uloga CLR labela, jedan od prvih koji prihvaća tehnološke mogućnosti digitalnog… Sve ovo supostoji u personi Chrisa Liebinga, kojeg uskoro loviš i u Zagrebu.


Gospodin Liebing 25 godina proveo je na bujajućoj njemačkoj sceni, a u repertoaru nosi vođenje klubova, stvaranje nekoliko uspješnih klupskih večeri, rezidencije prestižnih globalnih techno meka i produciranje vlastite glazbe, kao i one drugih umjetnika. Danas ga poznaješ kao onoga koji je, razumijevanjem techno sintaksu bolje od većine, zaslužio poštovanje i undergrounda i velikih pozornica. Estetski naginje nešto dubljim i mračnijim techno kutcima, melankoličnim soničnim putovanjima u kojima se osjeća utjecaj vokala synth popa 80-ih na kojem je odrastao, ali i tračci optimizma koje donosi dinamična brzina u setovima. Posebna supermoć je manipulacija trakom u stvarnom vremenu.

DJ je, producent. voditelj CLR podcasta, radijski voditelj i pokretačka sila iza CLR labela od 2001. Originalnog imena iza abrevijacije "CLRetrey" kasnije je, skromnijim pogledom na sebe i ego, preimenovan u "Create Learn Realize", izbacujući "CL" tako kao inicijale imena, a 2012. nastaje i pod label "CLRX".

Sreća tvoja je dakako da ćeš Chrisa naći i kao jednoga na listi, pod We Love Sound zastavama nastaloga, Zagreb Takeover Weekenda koji će 2. i 3. lipnja preuzeti 4 zagrebačka kluba i Studentski Centar Mladost za jedan open air. Liebinga loviš u noćnom naličju zagrebačkog preuzimanja u petak, 2. lipnja u elektroničkoj legendi Boogalooa. Karte svakako pecaš standardnom procedurom na Entriu.

A sada ono po što si došao. Kada majstor mixa miksa, neminovno izmiksa masivno milozvučni mix, pa na nekoliko primjera onoga što te čeka 2. lipnja svrni uho niže i uživaj!

CLR mixevi

Boiler Room set

Timewarp 2017.

HYTE Amsterdam

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2