Skip to main content
  • 26.04.2024.

Odabrao: bRAVE – 15 traka koje opisuju zvuk partyja zagrebačkog kolektiva

“Odabrao” je tjedna rubrika u kojoj DJ-evi, producenti i ostali akteri s elektroničke scene svakog tjedna posebno kuriraju playliste sa svojim jedinstvenim glazbenim afinitetima.

Piše: 

Naslovna foto

Arlo Ilić

Travanj u rubrici “Odabrao” zatvaramo sa zagrebačkim kolektivom bRave kojeg čine Maja Pa, Ikonal i La Chocolat Noir. Tijekom devet godina zajedničkog rada, bRave slovi kao jedan od najaktivnijih kolektiva, a afirmirali su se u mračnijim izričajima elektroničke glazbe na domaćoj sceni.

Povodom devetog rođendana, uhvatili smo ekipu iz bRavea da nam kurira ovotjednu playlistu za rubriku “Odabrao” u zvuku partyja kakve oni inače rade. Na njihovim događajima se mogu čuti industrial, techno, electro, EBM, post punk, minimal wave, house ali i sporije inačice sirove plesne glazbe, a iz bRavea su za nas odabrali ovih 15 traka:

Neke od odabranih traka se ne nalaze na Spotifyju, stoga sve odabire bRave kolektiva poslušajte kroz YouTube playlistu.

bRave večeras od 23 sata slavi svoj 9. rođendan u zagrebačkom Surogatu gdje će rezidenti – Maja Pa, Ikonal i La Chocolat Noir dočekati kolumbijskog producenta Filmmakera koji će nastupiti u live izdanju.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2