Skip to main content
  • 31.05.2024.

Odabrao: Underground Music Connection – 15 traka u ritmovima zagrebačkog kolektiva

“Odabrao” je tjedna rubrika u kojoj DJ-evi, producenti i ostali akteri s elektroničke scene svakog tjedna posebno kuriraju playliste sa svojim jedinstvenim glazbenim afinitetima.

Piše: 

Mjesec svibanj u rubrici “Odabrao” zaključujemo s Underground Music Connectionom koji su za nas odabrali 15 traka u ritmovima njihovih rezidenata.

Underground Music Connection je kolektiv koji je nastao prije nekoliko godina, a djeluje od ljeta 2020. Kolektiv je nastao kada su se upoznala dva velika zaljubljenika u elektroničku glazbu Andrej Ciprijan i Vedran Semenić, a nedavno se priključila i mlada talentirana DJ-ica Marcela Zelenika.

Sa željom, voljom i entuzijazmom da se pokrene nešto novo u Zagrebu, UMC pokreće seriju velikih glazbenih događaja na otvorenom nastaje “The Spirit of Nature” te serijal manjih događaja u zatvorenim prostorima pod nazivom “The Spirits“. Projekti UMC eventsa za cilj imaju promicanje društvenih vrijednosti, glazbe i kulturnog uzdizanja.

Upravo troje rezidenata je odabralo ovotjednih 15 traka koje su se našli na našoj kuriranoj “Odabrao” playlisti. Sempa je odabrao prvih pet, Bazement Stuff sljedećih pet, a posljednih pet je Marcela Zelenika.

S obzirom da neke od “Odabranih” traka nisu dostupne na Spotifyju, kurirali smo sve trake na SoundCloudu!

UMC je najavio i svoj novi open-air “The Spirit of Nature” koji će se održati u subotu 22. lipnja u zagrebačkom Paintball Guerrilla klubu uz Kikija, Frija (Frajman), Marcelu, Buca Glokurisa, Discopolisa, Hyvana, Steela, Bazement Stuffa i Sempu.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.