Skip to main content
  • 31.05.2024.

Novi val: Anja Dominić – 17-godišnja zagrebačka perspektivna house nada

Nedavno smo objavili poziv za besplatnu promociju mladih, novonastalih i nadolazećih aktera sa scene, a sad je vrijeme da ih svi zajedno krenemo upoznavati.

Piše: 

Anja Dominić je mlada zagrebačka DJ-ica koja usprkos tome što ima svega 17 godina, DJ-ingom se bavi već četri, a produkcijom oko godinu dana.

Svoju ljubav prema elektroničkoj glazbi gaji od malih nogu, točnije od trenutka kada joj je brat pokazao tadašnju novo objavljenu traku Martina Garrixa. Kako nam prepričava to je bio trenutak kada je sve krenulo i tada su se na njenom repertoaru našli DJ-evi poput Davida Guette, Hardwella, Tiesta i drugih.

U daljnjem razvoju u kontekstu elektroničke glazbe, za Anju ima njen otac koji je u mladosti bio DJ te ju je približio house glazbi. Uz podršku roditelja, već sa 14 godina kupuje svoju vlastitu DJ opremu, a sa 16 godina dolazi do svoje prve gaže.

Prije nego što je zasvirala u klubovima, Anjinu glazbu je šira publika imala prilike čuti u nekoliko navrata kroz emisiju na Enter Zagrebu “Club Mix”. Sa 16 godina Anja je po prvi put dobila priliku svirati u zagrebačkom Ritmu grada, a godinu dana kasnije je zasvirala i u Aquariusu u sklopu Sunset Selections programa te nedugo nakon toga i u kultnom Funku.

Kako nam otkriva glazbeno se najviše nalazi u house žanru, posebice u deep-tech, minimal i tech-house ritmovima. Nedavno, Anja je svoje odabrane ritmove je spakirala u miksu za Radio 808 i emisiju “Sicko Disco”.

Pošto ju maloljetnost sputava da češće pušta u klubovima, a njen interes prema elektroničkoj glazbi još više narastao, posljednjih godinu dana uložila je u produkciju te u svom repertoaru ima i nekoliko demo traka.

Anju Dominić možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu te večeras poslušati u radijskoj emisiji Novi Val na dubrovačkom UNIDU radiju od 21 sat za koju je složila svježi miks.

Postani dio Novog vala

Pozivamo sve mlade, novonastale, neafirmirane i nadolazeće aktere sa scene bilo da su DJ-evi, producenti, live actovi, bendovi, MC-evi, vokalisti, kolektivi, organizatori, promotori, VJ-evi, art producenti, dizajneri, fotografi, performeri, udruge, nove radijske emisije, graffiteri, influenceri i ostale kreativce koji razvijaju scenu na sebi svojstven način da se predstave svojim dosadašnjim radom i biografijama. Više informacija možete saznati na poveznici.

sonus 2
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.