Skip to main content
  • 8.02.2022.

Ovo su 8 najpopularnijih svjetskih izdavačkih kuća techno glazbe

Cijenjeni njemački magazin elektroničke glazbe Fazemag objavio je popis najpopularnijih techno etiketa

Piše: 

Iako ste za sve ove izdavačke kuće čuli nebrojeno puta, sada imate priliku obnoviti znanje ili pak upoznati njihov opus djelovanja; tko vodi te etikete i poslušati nešto iz njihovog repertoara.

1. Drumcode
Platforma Adama Beyera već je neko vrijeme najpopularnija techno izdavačka kuća na sceni elektroničke glazbe. Umjetnici ne uključuju samo vlasnika etikete, već i međunarodnu elitu kao što su Enrico Sangiuliano, Ida Engberg, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Alan Fitzpatrick, ANNA, Bart Skils i moćni duo Dense & Pika. Apsolutni vrhunac ove godine nije samo uspješna pjesma "Your Mind" Adama Beyera i Barta Skilsa, već i prvi Drumcode festival u Amsterdamu.

2. Second State
Etiketa berlinskog techno dua Pan-Pot zove se Second State i osnovana je 2014. godine. Osnovna ideja bila je stvoriti vezu između umjetnika i ljubitelja glazbe iz cijelog svijeta. Izdanja uključuju djela samog Pan-Pota, Amelie Lens, Stephana Hinza, Luigija Madonne, Roberta Capuana i Michaela Kleina. Definitivno zvijezda u usponu na techno nebu.

3. Lenske
Posljednjih godina Amelie Lens postala je jedna od najpoznatijih DJ-ica u techno svijetu. Za njezin uspjeh važna je i etiketa Lenske, koja je lansirana krajem svibnja s EP-om Farraga i remiksom rezidenta Berghaina – Kobosila; potom je EP izdao i Milo Spykers. S nestrpljenjem se mogu iščekivati ​​daljnji projekti na belgijskoj etiketi.

4. Filth On Acid
Izdavačka kuća koja ne smije nedostajati na ovom popisu je Filth On Acid, Reiniera Zonnevelda. Umjetnici kao što su Hidden Empire, Bart Skils, Felix Kröcher, OC & Verde, Oliver Koletzki i šef izdavačke kuće izdaju ovdje od 2016. Platforma umjetnicima nudi puno slobode, što omogućuje zvučni repertoar od tvrdog techna do melodičnih pjesama.

5. Ostgut Ton
Etiketa legendarnog berlinskog kluba Berghain uvijek nas oduševi izdanjima svojih rezidenata s underground techno scene. To uključuje ne samo Lena Fakija i Kobosila, već i Andréa Galuzzija, Bena Klocka, Marcela Fenglera, Marcela Dettmanna i mnoge druge. Etiketu je 2005. osnovao Nick Höppner za umjetnike koji djeluju u Berghainu.

6. Novamute
Novamute je britanska podružnica izdavačke kuće Mute, koja je lansirana 1992. godine. Izdanja od ove godine uključuju Charlotte de Witte s 'The Healer EP' i 'Brussels EP' i Annu s njezinim EP-om 'Razor'. Muteova duga povijest uključuje Richiea Hawtina kao Plastikmana, Speedy J-a, Luke Slatera, Miss Kittin i Adama Beyera. Dodajmo i to da je etiketa nestala sa scene na 10-ak godina.

7. Figure
Rezident Berghaina, Len Faki također se proslavio svojom vlastitom etiketom tijekom svoje karijere. Figure Records osnovan je u Berlinu 2003. godine i sada organizira vrlo popularne klupske večeri. Osim pojedinačnih izdanja umjetnika kao što su Johannes Heil, Alan Fitzpatrick i Julian Jeweil, posebno su im poznate kompilacije.

8. Ellum Audio
Još jedno dobro i poznato ime na techno sceni koje je osnovalo vlastitu etiketu je Maceo Plex. Amerikanac je 2011. u Miamiju stvorio platformu pod nazivom Ellum Audio za domaće i međunarodne DJ-e i s njom je bio vrlo uspješan. U katalogu umjetnika nalaze se Eric Volta, Bazar, Odd Parents, Gardens Of God i naravno sam Maceo Plex. Vrijedi poslušati.

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju