Skip to main content
  • 24.05.2024.

Ovo su najbolji DJ setovi svih vremena

Pripremite se za uživanje u ritmu povijesti uz popis najboljih DJ setova ikada; one koje su definirale generacije i nastavljaju osvajati publiku diljem svijeta

Piše: 

Naslovna foto

Resistance

Elektronička i plesna glazba osvojile su globalnu publiku svojom zaraznom kreativnošću, plesnim ritmovima i zadivljujućim melodijama, a u srcu ovog kulturnog fenomena leže DJ-i koji su sve to učinili. Ali, kao i uvijek, ljudi uvijek vape za najboljima od najboljih, onima koji su ostavili neizbrisiv trag i setovima koji su promijenili žanr.

U kasnim 70-ima pojavila se elektronička glazba, koristeći sintisajzere, ritam mašine i semplere. DJ-evi su brzo postali kreatori ukusa, vješto stvarajući narative koji su imali odjeka kod publike. House glazba rođena u Chicagu, s DJ-ima kao što su Frankie Knuckles i Larry Heard koji su poboljšali i popularizirali njezin zvuk. U manchesterskom klubu Hacienda procvjetala je acid house i rave scena, oblikujući britansku povijest dance glazbe.

Ibiza je postala mjesto hodočašća za entuzijaste plesne glazbe, ugošćujući legendarne zabave koje su privlačile ljubitelje širom svijeta. Francuska scena dodala je jedinstveni dodir s umjetnicima poput Laurenta Garniera i Daft Punka, miješajući disco, funk i techno. Ipak, u današnje vrijeme, tehnološki napredak transformirao je DJ-ing, omogućujući besprijekornu integraciju produkcijskih alata i impresivna iskustva, s nastupima koji postaju multi-senzorni spektakli s vizualnim elementima, rasvjetom i dizajnom pozornice.

DJ setova svih vremena može biti napretek. Ovaj članak odabir je naše redakcije. Sigurno je da postoji još na desetine setova koji bi mogli konkurirati za ovu rubriku te ovise o vašim i našim glazbenim preferencama. Uživajte!

sonic desktop
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.