Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Posljednji glazbeni video Daft Punka je transhumanistički, znanstveno fantastični izlet

Deseta godišnjica posljednjeg albuma francuskog house dua donijela je sa sobom posljednju kolekciju pjesama i prikladno znanstveno-fantastični oproštaj

Piše: 


Prošlo je više od dvije godine otkako su Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo, duo ranije poznat kao robotski elektronički glazbenici Daft Punk, objavili da se rastaju. Ali ovog mjeseca obilježava se 10. godišnjica njihovog posljednjeg albuma, Random Access Memories — i za proslavu postoji još jedan komadić dobrote obojene znanstvenom fantastikom za podijeliti.

Ovaj tjedan je izašlo novo obljetničko izdanje Random Access Memories, koje sadrži drugi disk prethodno neobjavljenih pjesama i nedovršenih traka uključujući demo iz 2013. s Julianom Casablancasom i Voidzom pod nazivom “Infinity Repeating”.

S njim je došao i posljednji Daft Punk glazbeni video

U režiji Warrena Fua i produkciji Partizan Studio, sam video je hipnotičan kao i ritmovi same pjesme, cikličko putovanje kroz stilove animacije i estetiku crtajući evoluciju ljudskog života na Zemlji – od oceana do kibernetički poboljšane budućnosti koja gori sama s tempom napretka.

To je jednostavna, ali fascinantna vizualna pratnja, posebno (i prikladno) kada je u petlji — i prikladan oproštaj od legendarne znanstveno-fantastične estetike Daft Punka, predstavljene ovdje u ponavljajućem beskonačnom kao konačnom, a opet i zauvijek.

john digweed 1
Vezani članci
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
sonus 1
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
brejcha 2