Skip to main content
  • 6.04.2023.

Thomas Bangalter otkrio zašto se Daft Punk razišao

Nakon 28 godina zajedničkog djelovanja, popularni francuski duo Daft Punk se razišao u veljači 2021.

Piše: 


Thomas Bangalter iz Daft Punka, uhvatio se solo karijere te ima album “Mythologies” spreman za objavu. Ususret početku novog poglavlja karijere, Thomas Bangalter odradio je niz intervjua gdje je predstavio svoju glazbenu budućnost te se osvrnuo na svima uvijek zanimljivu tematiku Daft Punka.

Polovica svjetski poznatog francuskog elektroničkog dua komentirao je: “Daft Punk je bio projekt koji je bio na granici između stvarnosti i fikcije zbog naših robotskih scenskih nastupa.”

Osvrtajući se na proces kreacije, Bangalter se napokon osjeća slobodno otkriti da je cijeli kreativni proces Daft Punka bio od strane čovjeka, a ne algoritma. “To je bio proces istraživanja, krenulo je s mašinama te se nastavilo s udaljavanjem od njih. Volim tehnologiju kao alat, ali sam nekad jako uplašen koliko smo povezani s “mašinama”.” nadalje Thomas Bangalter ističe svoju zabrinutost u korištenju umjetne inteligencije u kreaciji glazbe.

Kroz razgovor, Bangalter je naglasio kako prezentacija i scenski nastup Daft Punka nikad nije bila neupitno za tehnologiju i digitalni napredak te je dodao i naslutio razlog razilaska francuskog dua: “Mi smo pokušali koristili tehnologiju kako bismo iskazali neke emocije koje mašine ne mogu osijetiti, ali ljudi mogu. Uvijek smo bili na strani čovjeka i humanosti, a ne na strani tehnologije. Koliko god sam volio biti u liku i djelu Daft Punka, zadnja stvar u kojoj bi volio biti, u kojem bi svijetu volio živjeti je da sam u 2023 i dalje robot.”

Novi solo album Thomasa Bangaltera Mythologies” izlazi krajem ovog tjedna, a kako će zvučati dao nam je naslutiti kroz jednu već objavljenu kompoziciju.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2