Skip to main content
  • 22.12.2023.

Pulski veteran Stari Jarac poznat i kao Papa Gogo slavi 30 godina za DJ pultom

Povodom 30 godina rada, pionir hrvatske house scene podijelio je više desetaka emitiranih radijskih mixeva na svom YouTube kanalu.

Piše: 

Goran Kušanić poznatiji kao Stari Jarac te Papa Gogo na Badnjak slavi 60. rođendan te obilježava 30 godina za DJ pultom u intimnoj atmosferi sa kolegama, prijateljima i publikom.

Jedan je od pionira hrvatske house scene, kao i jedan od pokretača kultnog Valkana Beach Festivala. Tijekom 90-ih godina svirao je u legendarnom pulskom Fort Bourguignonu, na splitskom Žnjanu, milenijskom dočeku u dubrovačkim Lazaterima

Kao Papa Gogo još je tih godina, u vrhuncu svoje aktivnosti za pultom vodio i uređivao emisiju elektroničke glazbe na pulskom Radio Maestralu. Jedno vrijeme se udaljio od radijskog etera, samo da bi se u njega ponovno vratio 2018. kada je ponovno oživio emisiju Muzika na Struju te pokrenuo novu Stari Jarac.

Govoreći o povratku u radijski eter, Papa Gogo kaže “Nemam više ni vremena ni snage tegliti kufere ploča i hodati po partijima. Forma izražavanja koju radije biram je emitiranje prethodno snimljenih mikseva. Na njih ionako ispucam svu preostalu energiju i kreativnost”.

Pulski veteran je na Radio Maestralu aktivan s oba pseudonima jer su emisije koje vodi stilski različite. Kao Papa Gogo svoj zen pronalazi miksajući deep house i minimal tech zvukove, dok je Stari Jarac prvenstveno zaljubljen u groove i retro zvuk, tkao da bira afro, sou, funky, disco i slične trake.

Emisije se emitiraju svake subote na Radio Maestralu na frekvenciji 95.4 mHz u Puli ili preko online streama. Stari Jarac je na rasporedu od 21 do 23 sata, dok Muzika na Struju ide od 23 do 03 sata. Osim što se pulskog veterana može uhvatiti na radijskim frekvencijama, on se pobrinuo da njegovi mixevi dopru do što većeg broja ljudi, tako je pokrenuo vlastiti YouTube kanal kojeg na tjedno ažurira.

Na Papa Gogo YouTube kanalu mixevi su podijeljeni u tri kategorije/podcasta:
Stari Jarac – soul, afro, funk, disco, chill & downtempo ritmovi
Goat House – house grooves
Deeplomacy Sessions– deep, minima, micro house i tech

brejcha 2
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju