Skip to main content
  • 26.12.2023.

Robin S. je otkrila priču o nastanku house himne “Show Me Love”

Nešto više od tri desetljeća nakon objave originalnog izdanja, Robin S. je ispričala priču o nastanku njene neponovljive klupske himne.

Piše: 

Američka pjevačica Robin S. se u prisjetila priče o nastanku svog debitantskog hit singla “Show Me Love” koji od ranih 90-ih godina prošlog stoljeća hara plesnim podijima diljem svijeta. “Show Me Love” je prvobitno objavljena u listopadu 1990., ali joj je trebalo tri godine i kompletno novi beat kojeg je složio švedski DJ i producent Stonebrdige da se od trake stvori hit.

Kroz četrnaest minuta videa, Robin S. se pričom vratila u rane 90-te i snimanja originala. Američka pjevačica je otkrila kako joj pjesma nikad nije “legla“, stoga ju nije začudio inicijalni promašaj i neuspijeh. No ono što je uslijedilo promjenom beata i u godinama koje su dolazile nije se mogla nadati – od nastupa na Top of The Popsu preko nagrada do brojnih obrada koje su uslijedile…

Kako je sama Robin S. zaključila, “Show Me Lovenikad nije bila stvorena za nju, već za narod.

Tijekom godina, osim što je “Show Me Love” osvojila vrhove top ljestvica diljem svijeta, kao i brojne nagrade, a glazbeni časopisi poput Billboarda, Rolling Stonea i Mixmaga su je uvrstili u svoje liste najboljih dance traka svih vremena.

paul 1 desktop
paul 2 mobile
Vezani članci
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin
paul 2 mobile
Vektor je najnovija audiovizualna instalacija renomiranog umjetnika svjetla Christophera Baudera u Kraftwerk Berlin