Skip to main content
  • 29.01.2020.

Sven Vath je kao pjevač koncem 80-tih imao hit Electric Salsa

Sven Väth je u prvoj polovici 80-tih bio rezident kultnog kluba Dorian Gray u Frankfurtu, a već u drugoj polovici  nastupa kao pjevač u emisijama nacionalnih TV kuća.

Piše: 


1986. je izašao single "Electrica Salsa (Baba Baba)" grupe Off koju su činili Sven Väth, te dvojac Michael Münzing i Luca Anzilotti kasnije poznati kao Snap!.

To je bio prvi single sa njihovog albuma "Organisation for Fun" sa 4 originalne trake i 14 remmiks traka. Ova pjesma je polučila brojne uspjehe diljem Europe.

U Francuskoj, Austriji i Njemačkoj je bila među top 3 singla na plesnim podijima brojnih klubova. Tako je Sven kao pjevač i frontman grupe gostovao u popularnim TV emisijima na MCM, Rai, Rete 4 i TV Espana.

Ovaj projekt OFF je trajao do 1988./1989, nakon čega svak ide svojim pravcem. 1988. Sven je otvorio klub Omen u Frankfurtu koji je radio 10 godina.

Posljednjih godina na svojim nastupima papa Sven zna zavrtiti ovu traku koju su remiksirali Henrik Schwarz i Roman Flügel. Sven Vath već dugi niz godina dolazi s guštom i svira na Sonus festivalu, pa tako i na ovogodišnjem od 16. do 20. kolovoza.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2