Skip to main content
  • 9.04.2024.

Talentirani producent i multi-instrumentalist Nikola Batelić izdaje EP “Reverie” na Atje

Uronite u Atje003, eteričnu glazbenu kontemplaciju talentiranog Nikole Batelića, producenta i multi-instrumentalista iz Zagreba.

Piše: 

Od 2010. ostavio je trag u raznim glazbenim projektima, surađujući s imenima poput Franke Batelić, The Lunar Year, Luzeri i Deenoise, odražavajući svoj široki glazbeni spektar. Izvan glazbene mainstream scene, dobitnik je Red Dot Design Awarda za dizajn zvuka u filmu “Labinska Republika” produkcijske kuće Level 52.

Reverie označava Nikolino prvo izdanje pod vlastitim imenom, vrhunac dugogodišnjeg prijateljstva i kreativnog dijaloga s vlasnikom etikete Andreom Ljekajem. Njegovo prvo izdanje otkriva nam dvije instrumentalne post-rock trake s razrađenim elektroničkim elementima, rođene iz spontane kreativnosti, strukturirane iz različitih tokova misli. Namjerno raštimane gitare i nepravilni ritmovi istražuju nepoznate vode skladalaštva “van komfort zone”.

Snažan desert rock riff otvara putovanje u “Reverie“, postupno evoluirajući u pulsirajući ritam koji gotovo da pruža osjećaj dodira tople ljudske kože. “Somnial” evocira nostalgiju kroz osjećaje i događaje iz prošlosti, s usponima i padovima. Nakon slušanja, svatko će imati svoju interpretaciju, a za Nikolu ovo izdanje označava pronalazak ljepote u melankoliji, tuzi i nepredvidljivosti.

EP talentiranog Nikole Batelića izlazi u petak, a prednaručit ga se može na Beatportu.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2