Skip to main content
  • 9.04.2024.

Čečeni u Rusiji zabranili glazbu sporiju od 80 BPM-a, kao i bržu od 116 BPM-a

Ova nova ograničenja će zabraniti veliku količinu pop glazbe, ali i elektroničkih žanrova poput techna koji obično prelazi granicu od 120 BPM-a.

Piše: 

Čečenija, republika u Ruskoj Federaciji smještena na Kavkazu, je zabranila svu glazbu izvan raspona od 80 do 116 BPM-a, s čime efektivno zabranju elektroničku glazbu, ali i brojne druge žanrove.

Prema pisanju ruskih medija, čečenski vođa Razman Kadirov je naradio da sva glazba u republici mora biti “u skladu s čečenskim mentalitetom” te da ne smije biti ni prebrza ni prespora. Nadalje, čečenski ministar kulture Musa Dadayev Dadayev je rekao da je “posuđivanje glazbene kulture od drugih naroda nedopustivo“.

Nakon tih izjava, regionalno ministarstvo kulture je objavilo priopćenje u kojem se zahtjeva da se sva “glazbena, vokalna i koreografska djela trebaju odgovarati tempu od 80 do 116 BPM-a” u Čečeniji. Zabrana u ruskoj regiji na Kavkazu je usljedila nakon sastanka ministarstva s lokalnim i regionalnim umjetnicima.

Svi umjetnici u Čečeniji imaju do 1. lipnja da svoju glazbu prilagode novom zakonski reguliranom rasponu tempa, inače neće biti dopuštena za javno izvođenje.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk