Skip to main content
  • 4.06.2024.

Vintage Culture uoči dolaska na Gates of Agartha predstavlja svoj prvi album

Brazilski fenomen Vintage Culture radi novi korak u svojoj karijeri izdavanjem prvog albuma “Promised Land”

Piše: 

Naslovna foto

Julian Pinzon

Ovaj opus rezultat je četverogodišnjeg rada i suradnje s umjetnicima iz cijelog svijeta, a hrvatska i regionalna publika Vintage Culturea ima prilike poslušati već ovog vikenda na The Gates of Agartha u Cave Romane. Ulaznice potražite na Entrio.

Foto Julian Pinzon

Vintage Culture je u malom gradu u Brazilu počeo producirati novu disco glazbu. Zahvaljujući ovom žanru, uspio je brzo steći ime u svojoj zemlji, prije nego što je proputovao svijet. No, nakon dolaska pandemije 2020., umjetnik se odlučio ponovno povezati sa samim sobom i s novim, intimnijim zvukovima. Razdoblje lockdowna za njega je bilo i smirujuće i plodno, sa stotinjak snimljenih radova.

Jedna od njih, obrada pjesme “Slow Down” Jorja Smitha u suradnji sa Slow Motionom, privukla je novu publiku i brojne suradnje za Vintage Culture. Njegov novi stil između deep housea i EDM-a brzo je osvojio plesne podije diljem svijeta! Danas producenta pozivaju i na prestižna događanja poput Tomorrowlanda, Burning Mana ili Coachelle. Čak je pokrenuo i vlastiti festival 2023.: Vintage Is A Festival.

24. svibnja Vintage Culture predstavio je projekt za koji su bile potrebne četiri godine: svoj prvi album “Promised Land”. Zamišljen 2020. godine, sastavlja šesnaest naslova koji ilustriraju različite inspiracije producenta.

Ljubitelji deep techna i melodičnog techna pronaći će se u “Chemicals”, “Strange Feelings” ili “Find A Way”, dok će 80-e ponovno isplivati ​​u “Pleasure Chasers” i pop u “Moments Alive”.

Cijeli album prožet je nostalgičnom energijom, s deep houseom, melodičnim technom i EDM-om kao zajedničkom crtom. Bilo da se radi o dnevnim šetnjama ili klupskom ambijentu, postoji nešto za sve intenzitete.

Ovo bogatstvo tekstura posebno je posljedica brojnih suradnji prisutnih u opusu, s umjetnicima kao što su Maverick Sabre, The Temper Trap, NoMBe, Magnus i GoodBoys.

sonic desktop
promo clubs
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.