Skip to main content
  • 26.10.2018.

April – glazbena novinarka s druge strane pulta

April koji počinje prgavo više ili manje (ne)slanim šalama debelo je iza nas, no za razliku od ovoga kojem ne vjeruješ baš ništa, zatekneš li jednu Milicu na floor orbiti vjeruješ joj baš sve.

Piše: 


Gospođica Kulić mlada je žena iz susjedne nam BIH koja u glazbenom operira pod aliasom April. Ono što je započelo kao sirovi glazbeni interes i prenošenje tuđih putovanja usadilo se unutra tako duboko da je poriv za drugom stranom jednostavno bio prejak da se ignorira pa je Milica na teorijski dio sebe nadodala još jedan praktični zamijenivši pero doduše ne mačem, već miksetom. Godine promatranja iza scene iskristalizirale su i najprivlačniju joj žanrovsku liniju pa je sada najčešće zatičeš na električkim obalama hipnotičkog acida i techna.

Ljubav spram elektroničke glazbe započela je odavno, još u srednjoškolskim klupama, i svaki slobodni tren proveden je pred drugačijom underground katedrom Boomeranga, Night Flighta, Remingtona i Music Halla u Banja Luci. Ako si nindža riječi i voliš nešto neminovno je ovdje i potreba da svoj dar iskoristiš kako bi ljudima verbalno prenio iskustvo pa ubrzo postaje i novinarka elektroničkoga koja pokriva najbolje partije, evente i festivale diljem Europe. Prvi koraci prema tome da postane objekt tuđih novinarskih istraživanja započeli su u bandu Grand Afro Papas 2015., no ubrzo se samostalno otiskuje nešto dalje od obala uobičajenog zvuka svoje rodne zemlje.

Nekoliko godine kasnije April je postala visoko traženi DJ sa specifičnom energetskom žicom unutra za debelo underground lokacije kao što su D.K.C. Incel i Žiža, a mogao si je pronaći i na nekoliko istaknutih beogradskih glazbenih lokaliteta poput 20/44, Toxica i Zaokreta. No, kako hiper produktivni ljudi rijetko miruju, uvijek trebaju više svega – znanja, odgovornosti, partyja. Zaviriš li stoga iz zastora blještavog trogirskog zavijanja na mjesec Moondancea pronaći ćeš je i ovdje u PR mašineriji, a nemoj se začuditi iskrsne li njeno ime i u organizaciji mnogobrojnih evenata i klubova. Milica zna i MIlica je posvuda!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop