Skip to main content
  • 19.07.2021.

B-SIDE – DJ iz druge galaksije stiže na Vis

B-SIDE kao dugogodišnja podrška lokalnoj američkoj underground sceni u svim formatima krajem srpnja pušta glazbu, ali i sudjeluje u edukativnom dijelu programa na Visu u sklopu Spazm in The Multiverse festivala.

Piše: 


DJ je, koji je vrtio u najjačim klubovima u 30 zemalja svijeta, a o njemu je pisalo 12 svjetski poznatih glazbenih magazina. Svirao je i bio intervjuiran na 10 globalnih radio stanica od Australije preko Japana, Nizozemske, Velike Britanije, Njemačke, SAD-a, Amerike i svugdje po Južnoj Americi.

Nastupao na W.M.C./Ultra, DJ Expo, Amsterdam Dance Event, Club Space, Metamorphose (Japan), Hot Beats Fest. (Argentina); rezidencije u klubovima / Miami, FL / D.F.W., TX. / New Orleans, LA, Mexico City i Guadalajara, Mexico. Osim toga, nastupao je i otvarao za izvođače kao što su: Guru (Gangstarr), The Chemical Brothers, The Pharcyde, DJ Q-Bert, EPMD, Jesse Saunders, Mark Farina, John Acquaviva, Josh Wink, Will.i.Am , Diplo, Craze, Lil 'Jon, Kenny Dope & Lil Louie Vega (MAW), Jazzy Jeff i dr.

Učio svirati na više od 6 instrumenata prije svoje 12. godine; u glazbenom smislu B-SIDE je radio sve, od DJ-inga preko glazbene produkcije, do audio inženjeringa, upravljanja A&R +, brendiranja i razvoja proizvoda, radijskog emitiranja, marketinga, pisanja, podučavanja, filantropije, fotografije, pa čak i koreografije!

Na Visu će se osim za pultom pronaći i u ulozi mentora i predavača u sklopu slijedećih sadržaja:

Tribina: Meet & Greet / Pitanja i odgovori u vezi DJ industrije (Predavači: Mike Agent X Clark, B-SIDE)

Radionica: Kratki pogled na prošlost, sadašnjost i budućnost DJ-a i audio tehnologije. Kako izvući maksimum iz računala za DJ-ing i audio produkciju (Predavač: Darrin “B-SIDE” Young iz tvrtke DAS Audio (ex Stanton/KRK/Cerwin Vega))

S produkcijskim radovima koji se kreću od Georgea Clintona do D.O.C. & Erotic D, + underground (white label) remiksi za Erykah Badu, Limp Bizkit, Daddy Yankee vs. UB40, Kanye West vs. M.A.N.D.Y, Prince i drugi … Smatra "jedinim DJ-em koji se ne boji izmiksati i remiksirati sve".

Tijekom godina rada poznato je da B-SIDE svira i stvara vrhunske House & Electro, Breaks, Hip-Hop, Latin, D & B / Dubstep i Disco zvukove. To u kombinaciji s njegovim vještinama kao Turntablist-a svrstava ga u razred za sebe. B-SIDE promovira nekoliko događaja, međunarodne turneje i savjetuje s proizvođačima zvuka. Osim što je vodio vlastitu tvrtku, upravo se vratio u Floridu i u studio nakon duge stanke i preseljenja. Očekujte da ćete u bliskoj budućnosti vidjeti i čuti više o ovoj fascinantnoj osobi.

FB Event

Spazm in The Multiverse je glazbeni festival s edukativnim predavanjima koji se održava od 29. srpnja do 1. kolovoza u Komiži, na lokaciji uvala Kamenice (Club Lunatic – ex Aquarius).

Najavljeni su još i brojni drugi izvođači poput

MIKE AGENT X CLARK (DETROIT/USA)
RON D 8 LIM (Power of Love Productions, NYC/MIAMI/ZURICH/USA/EU)
B-SIDE (MIAMI/USA)
IMMANUELE SIMONELLI (NYC/USA)
DJ JOCK (BEST CROATIAN TECHNO TALENT PAST 3 YEARS/CROATIA)
DJ PILLE (HVAR/CROATIA)
MR BIZZ (LUNATIC/CROATIA)

Prve ulaznice su u pretprodaji na Entrio od 120 kn, dok je trodnevna festivalska ulaznica 300 kn. Domaćin festivala je klub Lunatic (ex Aquarius), uvala Kamenice (Komiža, otok Vis)

VAŽNA INFORMACIJA

Organizatori poručuju da će na ulazu u klub biti omogućeni brzi antigenski testovi kako bi se mogle dobiti covid potvrde

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2