Skip to main content
  • 12.07.2018.

Banjalučki techno gigant stiže na rodni Fresh Wave!

U epicentru ljeta, na svježim poljanama svega lijepog i slobodnog, okupan valom dobrog i uštiman na vrsnu elektroniku plešeš na novom Fresh Wave festivalu na tvrđi Kastel.

Piše: 

Sedmi puta za redom zvučnici u ljetnoj žegi vibriraju svježinom od 9.-11. kolovoza, a s tobom su Boris Brejcha, Deborah De Luca, Monika Kruse, Julian Jeweil, Oxia, Sander Van Doorn i regionalna muzička imena: Mladen Tomić, Nebs Jack, Edy C, Kristijan Molnar, Life4Funk, Zlatnichi i još jedan hiper poznati regionalni šef produkcijeSiniša Tamamović.

Ovaj u Banja Luci rođeni sin domaćih ulica na kojima se odvija Fresh Wave hvata hidru deepa, techna i techa koja je krajem 90-ih pomela regiju i stvara svoj recept uvrnute kombinacije techna, tech-house i minimala. Od '99. je u plodnom partnerstvu s kolegom mu Mladenom Tomićem kao dio Urban Beat organizacije s kojom se uspinju na poziciju najtraženijih i najprofesionalnijih bookera i organizatora evenata koji redovno dovode velika internacionalna imena. Nakon što je svirkama i gažama pregazio kontinente i zasvirao na bombama kao što us EXIT i ukrajinski Kazantip, Siniša 2011. pakira kofere i kao novu bazu imenuje London.

Po izdanju prve vinilke 2005. nastavio je serijalom originalnih izdanja i remikseva koji miluju uši s golemih labela poput Dubfireova SCI+TEC, Umekova 1605, Music Therapy, Mindshake Records, Plus 8 Records, Oshitoshi, Mindshake, Kraftek, Truesoul, Deeperfect, Form, Toolroom… i staje na čelo vlastitog Night Light Recordsa. Pa iz Londona na rodno tlo za jedan udar napona i struje na Energy Stageu.

Čitavi linuep osjeti se slobodnim prostudirati preko cover fotke niže, a po festivalsku ulaznicu za sva tri dana navrati na kupikartu.ba i nek nove svježe valne funkcije rashlade i izliječe sve užeglo i slomljeno unutra. Dobro došli u Banja Luku!


 

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2