Skip to main content
  • 14.03.2017.

Beogradska Kontakt konferencija za predstavnike regije!

Kontakt je punkt dodira, mjesto komunikacije, adresa napretka, Koliko god dobre stvari bile zaista dobre, kao izolirani zatvoreni sustavi ipak ne mogu opstati bez ulijevanja nove krvi u opticaj. 

 
Stoga je sasvim prikladno da se ovim imenom nazove i Kontakt konferencija koja će se 23. i 24. ožujka održati u Beogradu u Cetinjskoj 15, kao platforma posvećena javnom dijalogu o domenama festivala, glazbe i turizma. Kontakt konferencija nastaje zapravo kao odgovor na jednu već duže prisutnu potrebu umrežavanja organizatora i promotora regionalnih glazbenih festivala, turističkih organizacija, kulturnih centara, klubova i djelatnika u kulturi i umjetnosti. Nastaje također kao rezultat jedne radikalno inkluzivne politike koja razumije potrebu stvaranja jasne infrastrukture u glazbenom poslovanju kao i primarno brisanja kulturnih granica regije jer Balkan u svojoj punini postaje sve popularnije europsko festivalsko odredište koje mnogo više može dobiti suradnjom no natjecanjem.

 
Na Kontakt konferenciji sudjelovat će tako predstavnici najznačajnijih festivala Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore, koji će kroz razmjenjivanje iskustava iz prakse, inspirativne tribine i kreativne panele i javne diskusije istražiti nove trendove i mogućnosti na plodnom tlu glazbene industrije. Među vodećim regionalnim turističko-festivalskim brandovima ćete svakako zateći predstavnike festivala kao što su Exit, Love Fest, Demo fest, Indigo, Ment, Mikser festival, Arsenal, Nišville, Supernatural, Dev9t, Southern Soul, Musicology, ŽednoUho / SuperUho, Outlook, Bedem fest, OK fest, Sea Rock.
 
Za sada najavljene teme panela i diskusija laserski se koncentriraju na glazbu kroz rasprave o festivalima kao promotorima gradova, putu razvoja festivala od ideje do realizacije u materijalnom, festivalima kao destinacijama i suvremenoj diskografiji. 23. i 24. ožujka svoje evente raspršit će na tri lokacije. Centralni aranžman verbalnog djela i interakcija Beograđana i gostiju održat će se u Marsh Open Space dok će se daljnje neformalno druženje uz čašicu razgovora, kao i popratni glazbeni program, odvijati u Elektropioniru i Zaokretu, a bonus ti je i kulturnoumjetničko/turistička tržnica koja se kroz oba dana odvija u Elektropioniru. 

 
Na sve tribine, panele i diskusije možeš ušetati slobodno, tvoja znatiželja i inicijativa je dovoljna, a svi zainteresirani izlagači još uvije mogu prijave poslati na kontakt@kontakt.org.rs.  Ti pak u kontaktu s Kontaktom možeš ostati na hipertekstualnim putićima niže.
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2