Skip to main content
  • 10.12.2019.

Dodijeljena su priznanja Drum&Bass Arena Awards 2019.

Ovogodišnja Drum&Bass Arena dodjela nagrada za najbolje izvođače, izdavačke kuće, festivale, producente, izdanja i događanja ušla u svoju jedanaestu godinu i primijenila je nešto drugačiji pristup od dosadašnje ceremonije uživo, te se okrenula u potpunosti TV pristupu sa intervjuima, dubljim ulaskom u industriju, te analizama same drum and bass scene kroz cijeli svijet.

Piše: 


Kao i prijašnjih godina tu su Jenna G i Dave Jenkins kao voditeljica i moderator samog eventa, te razgovori sa raznim figurama iz svijeta drum and bassa.

Prijenos se održao 9. prosinca u 20h po GMT vremenu na YouTube kanalu Drum&Bass Arene, te je kroz dva sata nas držao prikovanim za male ekrane iščekujući da li su baš naši favoriti osvojili neku od nagrada.

Izuzev samo nominacija i nagrada u standardnim kategorijama, bitno je napomenuti da je Calibreu bila dodijeljena nagrada kritičara, te se pojavio u studiju u jednome od rijetkih intervjua (inače poznat po tome da ne zove na glasanje za svoja izdanja, te rijetko kada razgovara sa predstavnicima medija), te Bryan Gee koji je uvršten u Hall of Fame kao jedan od inovatora žanra, jedan od originalnih Junglista, te veliki tata V Recordingsa i Liquid V Recordingsa.

Jedno od ranijih iznenađenja je bio video pozdrav od strane DRS-a koji je osvojio svoju nagradu za najboljeg vocalista, te se ovim putem izuzeo od svih budućih nagrada i nominacija sa govorom u kojem je napomenuo kako umjetnost nisu samo brojke i nagrade. Istaknuo je kako je vrijeme da se ustupi mjesto novim i mladim nadama, te još ovim putem zamolio promotore da počinju stavljati imena vokalista pored DJ-a sa kojima dijele pozornicu zahvalivši svima na dosadašnjem praćenju i podršci koju mu daju.

Veliki pobjednici su također bili Chase&Status sa osvojene čak tri od pet nominacija za najboljeg producenta, najbolji album, te najbolji remix, te napokon prekid dominacije Andy C-a u nagradi za najboljeg DJ-a koji je četiri godine za redom osvajao ovu nagradu. Prošle godine je pokrenuo lavinu rasprave o tome tko je ipak najbolji, a ove godine je to napokon i zasluženo osvojio A.M.C. ujedno i prvi u ovoj kategoriji, dok je njegov album Energy zasjao na drugome mjestu.

A.M.C. osnivać i voditelj Titan Recordsa je bio vidno dirnut osvojenom nagradom, te se zahvalio svima i opisao svoje početke u obliku jurnjave na stage, davanje svojeg mixa DJ-u prije nego bi ga osiguranje odvuklo sa istoga. Ispod možete pogledati snimku prijenosa i popis Top 5 rangiranih u svakoj kategoriji.

Autor članka: Dragan Franc Srdoč – (Basscouture)


 

BEST PRODUCER

Chase & Status

Sub Focus

Alix Perez

Mefjus

Camo & Krooked
 

BEST DJ

A.M.C

Andy C

Camo & Krooked

Voltage

Alix Perez
 

BEST MC

Inja

Coppa

DRS

SP:MC

MC Bassman
 

BEST NEW LABEL

DNB Allstars

Sofa Sound

Neuropunk Records

Kosakov Music

DIVIDID
 

BEST NEWCOMER

Kanine

Bou

AC13

Andromedik

Buunshin
 

BEST VOCALIST

DRS

Charli Brix

Charlotte Haining

Koven

Becky Hill
 

BEST CLUB NIGHT

Hospitality

Andy C

XOYO

Liquicity

Printworks

FABRICLIVE
 

BEST ALBUM

RTRN II Jungle – Chase & Status

Kings of the Rollers – Kings of the Rollers

ENERGY – A.M.C

Land of the Blind – State of Mind

Dubplate Style – S.P.Y
 

BEST FESTIVAL

Let It Roll

Boomtown

Rampage

Sun & Bass

Hospitality On The Beach
 

BEST LABEL

Hospital Records

Critical Music

RAM Records

Eatbrain

Souped Up Records
 

BEST TRACK

Come Together – Urbandawn Feat. Tyson Kelly

Program – Chase & Status Feat. Irah

Kallisto – Camo & Krooked & Mefjus

Solar System – Sub Focus

Siren – Sub Focus
 

BEST REMIX

UK Apache With Shy FX – Original Nuttah 25 (Chase & Status Remix Feat. Irah)

John Holt – Police In Helicopter (Benny L Remix)

Etherwood – Begin By Letting Go (Whiney Remix)

Delta Heavy – Here With Me (ft. Modestep) (The Prototypes Remix)

Hybrid Minds – Higher Love (ft. Charlotte Haining) (Particle Remix)
 

BEST VIDEO

Roll The Dice – Shy FX Feat. Stamina MC & Lily Allen

Program – Chase & Status ft. Irah

That Smile – Current Value

Gravity – Metrik

Lumberjackin – Serum ft. Inja

 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2