Skip to main content
  • 10.12.2019.

5 produkcija Westbama koje moraš znati i u snu

Ako ste pravi ljubitelj elektronike, a posebice unikatnog "technoelectra" kojeg je definirao njegov tata Westbam, onda su ovo trake koje morate znati u bilo koje doba dana.

Piše: 

Westbam kao jedan od začetnika velikih Mayday i Loveparade festivala stiže ponovno u Split 20.12. (Central Club), a ovdje u gradu podno Marjana je prvi put nastupio davne 1997. i to u doba najveće eksplozije scene okupivši oko tri tisuće posjetitelja.

Zanimljivo kako je vrtio u legendarnom klubu "Stella Mares" od kojeg danas nije ostalo ništa, osim predivnih uspomena i fotografija koje vjerujemo još uvijek posjeduju neki od partijanera iz toga doba.

Setovi Westbama koji su obilježili povijest Loveparadea

Jedna od pjesama koje se ni u snu ne zaboravljaju definitivno je "Sonic Empire" koju su producirali zajedno Westbam i Klaus Jankuhn pod aliasom Members of Mayday. To je bila i službena himna festivala Mayday 1997.

Te 1997.g. Berlin bio epicentar scene bujajućeg Loveparadea, a himna tog događaja "Sunshine" ponovno je "parala gaće".

Westbam svoju plodnu godinu zaokružuje albumom "We'll Never Stop Living This Way" koji je bio obvezna lektira svakom ozbiljnijem partijaneru toga doba, a sa njega se posebno ističe traka "Hard Times".

1998. u suradnji sa Afrika Bambaataa izbacuje sada već kultni single "Agartha (The City of Shamballa)".

1999. Westbam posjećuje kultnu diskoteku F1 u Trogiru na krilima novog singla "Beatbox Rocker" koji je osvojio svijet. Sjećamo se da je na tom partiju plesalo i staro i mlado do zore!

I novija produkcija Westbama do 2000. pa nadalje imala je svojih nadahnuća i upečatljivih trenutaka posebice himne koje su producirane za Loveparade i Mayday.

FB Event: WestBam at X-Mass ElectroTechno Jam

Petak, 20.12.2019.

23-05h
Central The Club

Za warm up & down zaduženi su DJ Jock – splitska techno zvijezda u usponu, te veteran domaće scene Pero FullHouse.

ULAZNICE:

REGULAR od 5.12. – 19.12. – 100 kn
NA ULAZU 20.12. : 130 kn

Ulaznice od kupite u pretprodaji Online ili na svim prodajnim mjestima sustava Ticketshop: www.ticketshop.hr

Lokacije offline prodajnih mjesta: https://bit.ly/2Mhj353

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2