Skip to main content
  • 5.06.2017.

Hernan Cattaneo u Omišu!

Tamo na južnom odlomku američke kontinentalne dualnosti, nalazi se Argentina, zemlja na čijim ulicama je odrastao jedan od najznačajnijih glazbenika progresivnog house žanrovskog susjedstva danas – Hernan Cattaneo.


Teče tri dekade boravka u elektroničkom, konzistentni narativ jedne priče koja je 80-ih započela u klubovima Buenos Airesa na korijenima synth-popa i post-punk vala kao što su Depeche Mode i New Order. Glazbena klima se uskoro mijenja i mladi Cattaneo pada pred ljubavnicom vinilki s novim zvukom  Frankie Knucklesa, Derricka Maya i Inner Cityja i zvuci Chicaga i Detroita mijenjaju jedan život. Posljedična rezidencija u Clublandu u Buenos Airesu promijenila je glazbeno kulturno naličje grada i osigurala mu poštovanje, na sceni tada već aktivnih pokretača i graditelja, Johna Digweeda, Sashe i vlasnika Perfecto labela Paula Oakenfolda, kojemu se i pridružuje u radu.

Godine su donijele rezidenciju u Ministry of Sound, nastupe na svemu od gorećih utopijskih pješčanih fantazmagorija Burning Mana, regionalnog Exita, Electric Daisy Carnivala, Monegrosa i Dance Valleya. a kao posebnu supermoć upisuje sposobnost stvaranja fenomenalnih kompilacija, dok je neprobojna studijska radna etika koja je toliko iz branše nagnala da zatraže njegovu vještinu. Postoje oni koji glazbu vole, oni koji glazbu rade, i oni koji je žive na onaj način da je bilo koja druga sudbinska linija apsolutno nezamisliva alternativa.

Ono po bi pak moglo veseliti tebe jest da nećeš morati tražiti alternative i zamjene jer Hernan i sve ono što je živio, zna i može, stižu na domaći ti Labyrinth Open, novi boutique punkt mokrih festivalskih snova. U omiškom kapu Galeb galebarit ćeš najbolje od lokalnog i globalno techna i housea od 8. do 11. srpnja. Neodoljivu potrebu za kartama izliječi slobodno skokom na Entrio digitalije i ugrabi si jednodnevku ili festivalku koja otključava sva vrata, boravi u kampu, luksuznom smještaju, sudjeluje na radionicama i seminarima ili samo pleši, pleši, pleši i spavaj ako je to ono što ti ljulja brodić – kad smo kod toga, dakako, čekaju te i boat partyji. Baš ni jedno ljeto više nećeš biti ovako mlad. Dobro nam došao na Labyrinth Open.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk