Skip to main content
  • 26.05.2017.

Internacionalni house i disco sliv Imogen Recordingsa!

Spojiš li u konglomeratu domaće elektronike s okom na internacionalnim stremljenjima Antonia Zuzu i Iliju Rudmana, na presjeku linija nalaziš Imogen Recordings.


Nastao 2015., Imogen je ovdje kako bi skinuo kapu najboljem od onog groovy, neobičnog, bogatog sloja glazbe na struju pa ga hvataš kao dezignirano mjesto za tvoje disco i house žudnje na podiju, a dvije godine teku uz pet do sada izdanih sjajnih izdanja. Kao prvo rođen je remix londonskog acid jazz banda The Brand New Heavies i njihove trake "Get On" koju je Ilija provukao kroz osobne remix prostore.

Kao drugo izdanje beat se ponešto mijenja potežući u arhive domaće glazbe i lijepeći se za rad i djelo heroja Ilana Kabilja. Na vrhuncu u 90-ima kada se domaća glazba razvijala vlastitim momentumom, Ilija se upustio u arheologije ne bili pronašao dvije nikada objavljenje trake, pa nastaje Expressions EP sa skladbama "Cool NIghts", ponoćnoj jazz funk vožnji nezanemarivo Kabiljo obilježenih nota, koju slijedi "Golden Days" suptilni naklon  i naginjanje šešira zvuku 80-ih.


Pod IMO03 kodom živi Ilija Rudman sa Kaleidoscope MIxom trake "So Much"! Vrući diskoidni komad mutira u nešto drugačije, traku koju ćeš jednako lako voljeti i na flooru i u ona chill popodneva kada si sasvim u redu sam sa sobom i život je tvoja oštriga.

Kao četvrta instanca stiže suradnja s Andre Espeutom naziva "In Her Eyes". Što se to u njenim očima vidi naslućuje se kroz zamišljenu, na perkusije orijentiranu čistu traku, pomalo prijetećeg nastranog podtona disonantnih melodijskih rezova. Šizoidni house za paranoidne krajeve večeri, jer tko ne želi finu maniju proganjanja kada se vraća kući s floora. Peto izdanje pak uključuje istu traku, ali ovoga puta iz Presenece mixera u deep dub verziji.

Ono što ti je još esencijalno znati, osim gdje da nabaviš trake (ovdje), je svakako i da je na repertoaru 9. lipnja ucrtan Imogen Label night koji u SSI Katran i Museum dovodi majstora housea s podija Atlante, i s tobom uz podršku dvoje label glave, zoru čeka Kai Alcé, pa na više detalja i finesa molimo svrni oko ovdje.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2