Skip to main content
  • 29.06.2018.

Joris Voorn, iz epicentra nizozemske underground scene u Omišu

Kada si zadnji puta navigirao kroz labirint, izgubio se u lutanju da bi putem našao sebe, zapleo se u novo da bi raspleo stare strune.

Piše: 


Dobro nam došao na dobrovoljno glazbeno gubljenje u Omišu – Labyrinth Open Croatia aka #LABO18. Sve ovo čeka na omiškoj obali od 11. do 14. srpnja u kampu Galeb sa planinom Mosor koja bodri nad tjemenjem plesača i impresivnim techno, tech-houseom  i house lineupom koji je ekipa složila za tebe.

Uz mnoštvo partnera iz čitave Europe s tobom su i glazbeni golijati Amelie Lens, Dubfire, Hernan Cattaneo, Len Faki, Stephan Bodzin, Dubfire, Kollektiv Turmstrasse, Nick Curly, Pan Pot, Super Flu, Ten Walls, kao i Joris Voorn koji sjeda kao glavni lik današnjeg predstavljanja.

U velikoj nagradnoj igri možes osvojiti smještaj za 6 osoba u kući na plaži (Beach house u kampu Galeb od 10. do 15. srpnja) i 6 festivalskih ulaznica!

Gospodin Voorn stoji kao epicentar nizozemske underground scene, kao techno i house mag i eksperimentator synthova i drumloop-ova. I tako iz korijena elektronike jedna sjeverna zemlja preuzima estetiku i stvara sasvim svoj zvuk koji Amsterdam postavlja jednim od najslobodnijih i najkreativnijih globalnih glazbenih punktova, a Joris je dio ove nove garde umjetnika koji su jednako uključeni i u high tech aspekte napredovanja, suvremenu umjetnost, fotografiju, vizualne parnjake glazbenom…

Čini se da je glazba ponekad zaostala u krvi. Rođen u Tilburgu kao sin kompozitora i glazbenog učitelja, Joris svoje temelje udara rano, a na elektroničkoj sceni si reputaciju stvara s "Muted Trax EP" izašao s Keynotea, kojeg uskoro slijedi eksplozivno dobar "Lost Memories EP" sa Sino labela, te njegov nasljednik "Lost Memories 2" 2004. koji uključuje možda najpoznatiju traku "Incident" i mete klubove u setovima Carla Coxa, Derricka Maya, Laurenta Garniera… U međuvremenu se rađaju još od kritike visoko hvaljeni opsesivno dobro složeni albumi poput "Future History" (Sino, 2004.), "From A Deep Place" (s vlastitog Green labela, 2007.) i "Nobody Knows" koji postaje Billboardov album godine 2014., a nastaju i kompilacije za Fuse, Balance i fabric.
{youtube}fpYxHjjbkPc{/youtube}

Uz Green label podignut sa suosnivačem Edwin Oosterwalom, nastaje i Rejected za više house aspekte stvaralaštva s kojeg izlaze hitovi poput "Dusty House" i uratci kolega kao što su Deetron, Anton Pieete, Ian Pooley, Steve Rachmad… ova dva labela stoje kao oprečni polovi "Spectruma", čije ime preuzima i serijal evenata i radio show. Kroz karijernu putanju Ibiza postaje drugi dom – od nastupa na WE Love Sound nedjeljama u Spaceu pa sve do La Familia noći u Ushuaii s Nicom Fancuilliem, a drži i dvije goleme rezidencijeANTS u Ushaii uz Mayu Janes Coles i Kolscha i El Row u Spaceu uz Eats Everything, Paca Osunu i Groove Armada. Uz to da je redovni postav najvećih zvijeri klubova, a vole ga i festivalci pa si ga slušao na Parklife (Manchester), Movementu (Detroit) Tobacco Docku (London), Ultra festivalu (Miami), Mysterylands (Amsterdam), Hideoutu (Hrvatska), Electric Zoo-u (New York) i BPM-u (Mexico).
{youtube}PL0NE8lQFoA{/youtube}

I sada je vrijeme da se na listu upiše #LABO18, a ti pak po svoje festivalske za ponosnog regionalca skokni OVDJE. Sve ono izgubljeno naposljetku biva nađeno. Dođi i lutaj s nama kroz 4 dana glazbe u Omišu. Dobro došli na Labyrinth Open Croatia!
{youtube}AQN48nbhBEM{/youtube}

Službeni web: www.labyrinthopen.com
Facebook: www.facebook.com/labyrinthopen
Instagram: www.instagram.com/labyrinthopen

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop