Skip to main content
  • 2.07.2018.

Južno Korejka glazbeno odgojena u Berlinu osvaja tri hrvatska festivala

Ono što je započeto prošle godine, dodatno se pojačalo na sadašnju 2018.. Iz Južne Koreje preko Berlina do ostatka svijeta, Gou groznica zahvatila je svaki kutak elektroničke scene.

Piše: 

Bilo vidnim ili slušnim osjetilima svjedoci ste trenutaka da se na svakom koraku čuje ime Peggy Gou. Ova DJ-ane i producentica od prve pojave na labelu Radio Slave-a 'Rekids' do danas je preskočila puno prepreka i nalazi se na naslovnoj stranici plesne glazbe.

Bitan utjecaj na njezinu karijeru imao je Berlin, ali London gdje je studirala modu, bio je važan faktor da shvati kako želi nastaviti karijeru u glazbi. Berlin ju je 'potpuno nadogradio, ukus i sve ostalo'. Put ju vodi tamo isključivo da nauči nešto više, a grad sa toliko bogatom poviješću elektroničke glazbe pomogao je da razumije više stvari o techno glazbi, po čemu je sam i najviše poznat.

Njezin naporan globalni raspored vidio ju je kako ispunjava zavjet da postane prvi korejski DJ koji svira u Berghainu, dok se nastupima uz imena The Blacke Madonne i Jackmastera učvrstila njezina reputacija kao nadahnuta selektorica.

Izdanjima 'Art of War Part 1, Part 2', 'Seek for Maktoop' i 'Day Without Yesterday/Six O Six' dala je na uvid fanovima kako se od nje mogu očekivati velike stvar i kada je produkcija u pitanju. No sa ovogodišnjim izdanjem za renomirani Ninja Tune, 'Once', interes za Peggy Gou skroz je eksplodirao. Ova zbirka od tri pjesme prilično je upečatljiva u svojoj jednostavnosti, ali synth linije i hipnotički groove u svom izvršenju djeluju unikatno.  

Pogled na njene društvene mreže otkriva konstantan protok raznih projekata, bilo da se radi o učenju novih glazbenih instrumenata, ili suradnji s vrhunskim modnim brandovima te pak brojnim guest mixevima. Postala je zaštitno lice Nike-a te UN-a za HeForShe kapmanju za jednakost spolova.

Ovo ljeto Peggy imate priliku loviti diljem naše obale na čak tri lokacije. Kolovoz je mjesec kada počevši od Defected Croatia, Gou-manija dolazi i na Sonus festival te Dimensions festival.

Karte za Defected Croatia OVDJE.

Karte za Sonus festival OVDJE.

Karte za Dimensions festival OVDJE.

 

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2