Skip to main content
  • 18.03.2020.

Novi val: Blank Art

Blank Art je duo pod kojim djeluju Dino Jukić i Dario Maričević aka Darrio Sec.

Piše: 


Ime je nastalo 2019. godine u Rijeci, dok su javno predstavljeni u veljači 2020. Dino je započeo svoj put 2008., da bi 2016. postao resident DJ ekipe KBS Entertainment te od tada nastupa na Carnival DJ Sessions, KBS SDF-u, Girandella Beat Beach, te eventima pod Liminal organizacijom iz Opatije.

2019. nastupa na Sea Star festivalu Electric Waves Stage, dok je pult dijelio sa Matthias Tanzmann, Kevin Saunderson, Ten Walls, Danny Howells, Mihai Popoviciu, Pavel Petrov, Spartaque, Andrey Pushkarev, Silicone Soul, The Advent, Marika Rossa, Petar Dundov, Daniele Petronelli, Tomy Declerque, Marko Nastic, Johhny Kaos, Darius Syrossian.

Dario svoju karijeru započinje 2015. te dvije godine poslije nastupa kao rezident na otoku Pagu „Backstage Beach Bar Zrće“, a već 2018. na otoku Viru „Noštromo“. 2019. teškom "mukom" uvodi promjene u strogom centru grada Rijeke puštajući House glazbu kao rezident Garcon Bara na Koblerovom Trgu.

Zajednički iza sebe imaju organizaciju "River Groovezz“, party koji su organizirali tri puta u strogom centru Rijeke prezentirajući House glazbu.

PRODUKCIJA
Intenzivnije druženje i pravo prijateljstvo započinje 2018. i to sasvim slučajno. Sreli su se u gradu i to nakon dugo vremena, a tema razgovora vrlo brzo prelazi na glazbu. Oboje su u planu imali produkciju, Dino je već imao završen Studio Room i nešto opreme dok je Dario veliki dio opreme uključujući analogni synth, vanjske hardware, drum machine, analogni kompresor itd već naručio što znači da bolje nije moglo.

Odlučili su udružiti snage i ogromnu želju pretočiti u rad i zajednički napredak. Prvu godinu su učili, zapisivali, istraživali i razmjenjivali informacije jer ipak su krenuli od same nule. U tom periodu znali su provoditi i do 8 sati u studiju radeći prve projekte. 2019. osnivaju duo Blank Art, sa spremnim prvim ʺsinglicamaʺ i 2020. odlučili su se javno predstaviti.

Plan je bio spojiti underground i mainstream, jer žele da im zvuk bude prepoznatljiv. Spajaju žanrove poput Tech House, Minimal House, Romanian minimal, Hip Hop Hybrids. Koriste nekoliko layera perkusija, manipulacija vokalima, breakbeat, analogna duboka basslinija, karakterni bass, ne standardni 4/4 kick (mi volimo reći raspršeni kick-ovi) primjer bi bio rumunjski zvuk.

Energija varira ali groove mora biti! Trake ʺWhat Tom Says“ i ʺFunk For Dinner“ su vani i mogu se poslušati na SoundCloudu ili Youtube kanalu. ʺRefer“ isto kao i prvi edit ʺDonald Byrd – Street Ladyʺ . U planu je i prvi ʺLive Podcastʺ i to u skorije vrijeme. Bit će dostupan na Mixcloudu, SoundCloudu te Youtube kanalu. Također planiraju raditi na novom vlastitom projetku (event party), a imaju i nekoliko ponuda za ovogodišnje evente.


VIŠE O PROJEKTU NOVI VAL

Novi val promovira mlade, neafirmirane ili nove DJ-e, producente, klupske večeri, kolektive, izdavačke kuće i one projekte kojima u startu treba vjetar u leđa, a sve sa ciljem jačanja scene, otvaranja prostora novim kreativcima  i uključivanja u elektroničku glazbu.

Sve vas s jednakim žarom pozivamo da nam se javite bez ustručavanja na jezgra@klubskascena.hr (s naznakom Novi val + vaše umjetničko ime ili ime organizacije) uz više informacija o sebi i svom radu, fotografijama i linkovima. Svi prijavljeni mogu biti iz Hrvatske i regije!

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2