Skip to main content
  • 14.06.2018.

Okus elektroničkog Manchestera u Puli

Outlook nije mjesto ni vrijeme, Outlook je emocija, stanje uma i mjesto pod suncem kada si svoj na svome, to je onaj način, sasvim tvoj specifičan recept kako si odlučio gledati život ljude i događaje.

Piše: 


Outlook nije nešto što stiže gotovo, generički zapakirano i vakuumirano već se bira, delikatesno probrano i komad po komad slažući tapiseriju toga koji jesi i koji želiš biti. Pa kada ovoga ljeta biraš Outlook biraj četiri dana i noći glazbe, plaža, brodova, stoljeće i pol stare utvrde Punta Christo i intro zvuke u 2 tisućljeća starom pulskom amfiteatru. Već desetak godina na samom vrhu Soundsystem kulture, uz svjetska imena i poklonike svega onoga bass Outlook je ono što moraš iskusiti da bi razumio.

Outlook u brojevima najavljuje 15 000 plesača, 10 pozornica, 300 sati glazbe i jednako toliko umjetnika, 54 partyja na pučini…

No, za tebe danas ovdje predstavljamo uvoz iz Manchestera – Zeda Biasa. Negdje tamo gdje se u mraku ljube UK funky, dubstep, house, broken jazz i soul, tamo gdje mančesterska scena cvjeta svojim funky bass cvijećem nastaju aliasi Zed Bias, Phuturistix, Funk Bias, Daluq, Talissman, Ruffcut Bias, Nu Design, 7 Wonders, Almighty Beatfreakz, Dekata Project, Maddslinky na koje se sve odaziva gospodin Dave Jones. Izdanja su ispadala s Exit Records / Swing Ting / Public Demand / Biasonic / Outlook recordings / More Time labela, a nakon prvih izdanja na vlastitim Sidewinder i Sidestepper imprintima, 2000. stvara jedan od najpoznatijih klasika britanskog garagea – "Neighbourhood".
{youtube}ljz9XYbXsUs{/youtube}

Stavljaju mu pionirsku kapu za žanr breakbeat garagea, no Dave se ne zamara previše ovime već kliže temporalno ispred svoga vremena, slušajući što traka treba i želi bez žanrovskih ograničenja, a na svojim playlistama ga religiozno vole i Annie Mac, Benji B, Nick Grimshaw, Gilles Peterson and Mista Jam, Toddla T, Loefah, Skream, Pearson Sound, Oneman, Julio Bashmore, Kode 9, Martyn
{youtube}b9nJjYS8zHw{/youtube}

Prvi punokrvnjak od albuma nastaje 2 godina nakon najzapaženijeg hita. 2002. se tako rodio pacifistički smiraj glazbenog odrastanja "Make Your Peace" uz kolaboracije s Will Whiteom (Propellerheads), Kaidi Tathamom (Bugz in the attic), Lucom Roccatagliatijem (Ajello/Daluq), Kevinom Robinsonom, Kayom, Juicemanom i Simbom, koji posljedično šiba energiju u korijen britanskog dubstepa i odjekuje sve do danas na mračnim floorovima u beat beznadno zaljubljenih. Drugi album "Make A Change" čekao se do 2010. i kao i prethodni na sebi je utjelovio suradnje s kremom žanra – Skream, Mr Scruff, Omar, Mighty Moe, Ghost1, Jenna G…, da bi simultano s izlaskom drugog albuma Tru Thought izbacio i reizdanje prvoga, uz dodane komentare Blackdowna i Screama.

Godine su prolazile, eventi se nizali u najboljim klubovima oko globus lopte pa nakon australskog Sugara, londonskog Egga i fabrica, Albert Halla u Manchesteru i beskonačnih punktova između, Zed Bias stiže i na tvoj, moj i svačiji Outlook ne bi li malo zatresao zidove tvrđe onime što radi najbolje.
{youtube}Kjac8O0_d3Y{/youtube}

Upade za svoja 4 dana od 6. do 9. rujna glazbe, basa i sound system ludila sasvim slobodno uzmi ovdje. Za otvaranje 5. rujna unutar pulske Arene već znaš da pecaš karte odvojeno pa se osjeti slobodnim ugrabiti ih ovdje.

Bass je ritam, ritam je život. Ne vjeruješ li nam, samo pitaj srce! Dobro došli na Outlook!
{youtube}PWSYi6vQRxg{/youtube}

 

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk