Skip to main content
  • 12.02.2020.

Pr(a)vi Exodus 2020. – masovna seoba na floor

Da ogrnut togom ispod masline u staroj Grčkoj tamburaš u neko sviralo, umačeš smokve u maslinovo ulje i razmišljaš o filozofiji svega što jest, riječ exodos označavala bi ti put prema van.

Piše: 


Da si pod čizmom faraonskog ega sa svojim ljudima bi cipelcugom krenuo van iz Egipta ravno u pustinju pod istim pojmom.

No smiješna stvar s putevima jest da, baš kao i vrata, funkcioniraju u oba smjera. Generalne koordinate unutra ili van ovisne su samo o točci gledišta i tvojoj orijentaciji u prostoru koja je leđa okrenula nečemu u korist nečeg drugog. Van je van samo ako te gledaju iznutra, iznutra je unutarnje samo ako postoji imaginarna ograda i granica koja drži ono unutar opne kao jedno i odovjeno. Za sve nas 21-stoljetaše, koji noći umjesto pod zvijezdama provode pred zvučnikom, exodus znači nešto sasvim drugačije. Znači novu party noć, svježe pokrenutu kroz želju i rad dva prijatelja i kolege Matt R i Davida kojeg poznaješ kao Dacha.

S trinaestim ljetom na zemlji Dach upada u hip-hop vode da bi 2 godine kasnije došao do studijskih pjesama uz simultano upoznavanje sa zagrebačkom techno scenom. 2017. stiže prva velika prilika gdje u dogovoru s DJ Akademijom sređuje prvu svirku u bivšem zagrebačkom Vaj-Faju s Damirom Ludvigom. Odnosi pobjedu na DJ natječaju, upada u Depo i sa svojim mračnim underground technom postaje član Techno Screama. Rekli bismo da je sve ostalo povijest no budućnost je tek počela.

Kolega mu Matt R odaziva se na ime Matej kada se upale svjetla. Potomak ulica rasplesane Rijeke, s deset se već uhvatio preslušavanja svega čega se mogao domoći od techna, da bi s 15 kupio prvu opremu. U buci i tsunamiju glazbe njegov tvrdi i mračni techno isplivao je iz mase i uhvatio uho gospode iz Life4Funk kluba i elektroničke bogomolje riječke Crkve. Upravo ovo sveto plesno mjesto postaje start karijere i inicijacija u nastupe pod okriljem DJ Ogijeve Energetice. Teo Harouda iz DEPO kluba uskoro ga poziva na gostovanje u Zagreb, a rezident Techno Screama svoje prvo izdanje izbacuje s DJ Ogijevog Technodrome-a.

Prvi Exodus uskoro će zadesiti Zagreb

Kroz nadolazeće noći posvetit će se protjerivanju anonimnosti iz mladih karijera novih tek dolazećih domaćih imena kako bi vratili karmički dug za priliku koja je pružena njima. Kada te posljednja prohladna predproljetna subota otjera s zagrebačkog asfalta, znaš kamo.

Dobro nam došao na Exodus i vidimo se u masi tijela na flooru!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2