Skip to main content
  • 2.03.2021.

Radionica modularni sintesajzer kroz Pure Data program

Radionica “Modularni sintesajzer kroz Pure Data program” pod vodstvom Hrvoja Radnića održava se u srijedu i četvrtak, 10. i 11. ožujka 2021. od 17:00 do 20:00 na Zoom platformi.

Piše: 


O radionici:
Radionica “Modularni sintesajzer kroz Pure Data program” nastavak je radionice “Pd – Pure Data za početnike” s kraja 2020. čime se nastavlja ciklus kontinuirane i sistematične edukacije na programu čija je primjena najmasovnija u sound artu zbog otvorenog koda i velike zajednice koju okuplja. Polaznici radionice će kroz izgradnju svojih modula upotpuniti poznavanje Pure Data programskog jezika i steći osnovna znanja za dizajn vlastitih instrumenata i efekt-procesora.

Pd je besplatan software i svako može sudjelovati u njegovom razvoju i nadogradnji. Što će ga više ljudi koristiti, to će platforma biti bogatija. Danas se Pd u sve većem broju slučajeva koristi za razvoj zvuka u video igrama i sličnim projektima.

O voditelju:
Hrvoje Radnić samouki je glazbenik i ton majstor koji se u glazbu zaljubio još u djetinjstvu, gledajući tv dokumentarce Jacquesa Cousteau-a. Utjecaj koji su na njega ostavili podmorski kadrovi Calypsove ronilačke ekipe, popraćeni izvrsnom ambijentalnom glazbom i zvučnim efektima, izlazi na površinu tek u kasnijoj adolescenciji, kada dolazi u posjed svog prvog pravog glazbenog instrumenta, a zatim i prvoj uređaja za višekratno snimanje glazbe. Od tada, tak hobi postupno pretvara u svakodnevni posao koji se i danas kreće na relaciji glazba – zvuk. Član je glazbene skupine Šumovi protiv valova. Kontinuira istražuje uređaje i nerijetko izrađuje sam svoje glazbene instrumente, semplere i različite zvučne kutije.

Prijaviti se možete preko e-maila edu.radiona.org@gmail.com do ponedjeljka, 08. ožujka točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop