Skip to main content
  • 16.01.2020.

RE:CODE: Nova kreativna energija Slavonije i Baranje

RE:CODE je relativno novi klupski program i udruga za promicanje glazbene kulture na području Slavonsko-baranjske regije koji će ovog vikenda proslaviti svoj prvi rođendan.

Piše: 


Osnovan je krajem 2018. godine, a službeni datum prvog showcase eventa je bio 19.01.2019. Do sada su održana dva eventa RC001 i RC002 koji su se pokazali veoma uspješnim, te su u isto vrijeme bili vrlo dobro prihvaćeni i posjećeni od strane publike.

RE:CODE se sastoji od male grupe glazbenih entuzijasta i zaljubljenika u elektroničku glazbu koji su odlučili pokrenuti ovaj program u svrhu jačanja lokalne scene kroz organizaciju partya u gradu Osijeku.

Glavni cilj ovog projekta je nastaviti razvijati RE:CODE u prepoznatljiv brend i serijal eventa sa fokusom na kvalitet umjesto kvantitet. Ovakav pristup im omogućuje da svakom partyu pristupe kao zasebnom projektu, te na taj način ostaje dovoljno vremena da svaki od njih bude kvalitetno popraćen bogatim sadržajem prije i poslije svakog eventa (vizuali, brendirana odjeća, foto i video materijali, ekskluzivni podcasti i nagradne igre).

Kao organizacija trude se publici predstaviti uvijek nove izvođače koji do sada nisu imali priliku nastupati u ovoj regiji, te što bolji audio i vizualni ugođaj. Veliki fokus ulaže se u vlastiti vizualni i glazbeni identitet, te pokušavaju ostvariti što bolju komunikaciju i odnose sa svojom publikom.

Ono na što su do sada najviše ponosni kao organizacija su upravo atmosfera i energija koja dolazi od strane publike i koja vlada na njihovim partijima, a ponekad ju je teško opisati riječima. RE:CODE evente posjećuju plesači iz cijele regije i šire među kojima su i ekipe iz Zagreba i Rijeke, a čak su znali imati i goste iz Beograda.

Rezidenti RE:CODE programa su vukovarski DJ / producent Xenex koji je ujedno i jedan od glavnih osnivača ovog projekta i Karlo M. iz Nove Gradiške. Glazbeni stil koji prati ovaj klupski koncept se bazira na čistom underground, tvrđem i mračnijem stilu techno glazbe. Misija ovih mladića je u budućnosti se povezati sa što više kreativnih i mladih ljudi iz raličitih segmenata umjetnosti koji imaju sličnu viziju i ljubav prema ovoj glazbi.

Rođendanski RC003 je ove subote, 18.01. na lokaciji Hangar – Sportski Aerodrom, Osijek. Glavni gost je Tom Hades iz Belgije koji obećava puno dobrog techna, a s njim za pultom još su i rezidenti koncepta te dvojac F.O.R.M.  

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2