Skip to main content

Rotterdamski Rave prosvjed je uspio! Evo što su izborili partijaneri

Rotterdam će dobiti neovisno gradsko Vijeće za noćni život kao odgovor na stagnaciju razvoja klupske kulture.

Piše: 


Rezultat toga je prošlogodišnji prosvjed "Opstand voor de Nacht" (Ustanimo za noćni život). To vijeće nosi naziv N8W8 i zadatak im je savjetovati poduzetnike i općinu o pitanjima koja se odnose na noćni život grada.

Kako bi se proslavila ova pobjeda nastala iz prosvjeda N8W8 organizira party 24. siječnja u klubu Mono. Također predstavit će svoj vizije, kao i odgovarati na pitanja znatiželjnika, a za kraj i emitirati zanimljiv kraći dokumentarac. Poslije toga neprofitna organizacija A(WAKE) priprema besplatni party sa roterdamskim DJ-ima.

Možda jedan dobar primjer iz kojega možemo naučiti i mi u Hrvatskoj da individualni pokušaji za promjenama su puno teži od onih kada se masa ljubitelja jedne kulture skupi i zajedno traže svoja prava.

Naša elektronička scena mogla bi biti puno jača i neovisnija od drugih; državne, kulturne i glazbene institucije bi mogle izdvajati puno veća sredstva u ovu kulturnu i kreativnu industriju koja pokreće turizam, no za takve pomake potrebno je jače i konkretnije udruživanje autora, izdavača, klubova, festivala, promotora i drugih umjetnika.

Za sada jedine inicijative koje nešto po tom pitanju rade na institucionalnoj osnovi su nagrada Ambasador proizašla iz Klubske scene i udruge Klubska kultura; zatim DJ sekcija koja djeluje pri HGU i nagrada Rock&OFF koju je pokrenuo Unison.

sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web