Skip to main content
  • 26.06.2018.

Sound System otkrivenja na Seasplashu!

Zmaj sa sedam glava, zmija i zvijer iz Ivanove mašte novozavjetnih paranoja, svi će pomoliti svojih kolektivnih devet glava ne bi li ih njihali jednom irskom ritmu.

Piše: 

Najprodavanija knjiga svih vremena s ekstremno dobrim dvotisućljetnim PR-om u svojoj novozavjetnoj instanci fura i opskurnost priča o otkrivenju, trenu kada sve implodira i kada religiozni čekaju da stigne Tweet o drugom dolasku mirni da za njega ne treba pakiranje. Pa dok Tweet još nije cijuknuo svoje i siguran si od apokalipse još dogledno vrijeme, nema ti druge no da plešeš na Seasplashu uz dva Irca i zvučnike dovoljno velike da bi u njima komotno mogao imati ljetnu rezidenciju.

I tako bješe to jednom davno, prije 16 godina dok su ti se interneti još spajali zujanjima i pištanjima preko telefonske žice, kada je udario prvi prsak Seasplasha. Ove godine tvoj perpetuum mobile nezavisne scene slavi slatkih 16 kao kocen sound system i bass kulture. Pa od 19. – 22. srpnja tvrđa Punta Christo nadomak Pule još jednom vibrira u sladostrašću onih koji to vole malo sirovije, baš kako to servira irski Revelation Sound System. Iz zemlje obilja piva, riđih žena, najpoželjnijeg gasterbajterstva domaćih stopala, i zelenih nepreglednih polja s fiksacijom na djeteline, oni koji znaju gdje je ćup zlata ispod duge već 21 godinu diljem europskog kontinenta montiraju golemu zvučničad u želji da pomaknu kazaljke žanra kroz vizualne i tehničke aspekte reproduciranja zvuka dub i bass glazbe. Znaš onu distorziju koju čuješ kada su zvučnici loši… momci to ne toleriraju. Kristalni bass kroz Revelation Sound System modifikacije roka direktno u krvotok kroz kombinacije digitalnih i analognih tehnologija za onaj heavy roots zvuk koji, još prije no što mozak obradi zvučni zapis, osjetiš u vibraciji staničnih membrana.

Bradati nasmijani momci, onih lica koja sasvim možeš zamisliti na vrtnom patuljku, osobno se povuku iz svijeta i montiraju nove zvučnike, implementiraju ideje i bolja rješenja dok je radno vrijeme neminovno praćeno dijeljenom im zaljubljenom estetikom kroz Dub, Roots, Reggae, Steppers i Bass. irski i europski eventi u njihovoj organizaciji kombinacija su dobrog starog i provjerenog s virenjem i novo i nepoznato pa se fokusiraju na kombinaciju ranih classic root zvukova i najnovijih izdanja, uz vokale, instrumente i MC-je. Kroz godine rada bilo je neminovno da im se karijerni i životni put pokriža s legendama kao što su ah Shaka, Iration Steppas, Channel One, Alpha & Omega, Conscious Sounds, Mungos HiFi, Bush Chemists, Culture Freeman, Chazbo, Imperial Sound Army, Kebra Ethiopia, Murrayman, The Disciples, Jonah Dan, Delroy Dyer, Wayne Mcarthur, Big Toes HiFi, I-Mitri Counteraction, Radikal Guru, Mr. Williamz, Cian Finn, FyahRed, Tenja

A ti nakon što Željka Znatiželjka okom pročačkaš pomalo po službenoj Seasplash stranici dakako odlučuješ da to da ne ideš uopće ne postoji kao opcija, promijeniš si godišnji da se poklapa s pulskom Seasplash bombom pa klizneš po svoj preferirani upad, dakako povlašten za regionalnog tebe, OVDJE. Dobro nam došao na Seasplash, jer bass je život!


 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2