Skip to main content
  • alt
  • 24.03.2015.

CineStar: Gunman

Međunarodni akcijski triler sa Seanom Pennom, dvostrukim dobitnikom Oscara, u glavnoj ulozi muškarca koji pokušava pobjeći od prošlosti najbolje što može. 

 
Osim Penna glumačku postavu čine Javier Bardem, Idris Elba, Ray Winstone, Mark Rylance i Jasmine Trinca.
 
Sean Penn je Jim Terrier, bivši specijalac kojeg izdaje organizacija za koju je nekoć radio i koji će se dati u bijeg u neumornoj igri mačke i miša koja će ga voditi kroz Afriku i Europu. Redatelj je Pierre Morel, zaslužan za slavni serijal Taken s Liamom Neesonom, a film je sniman na lokacijama u Barceloni, Londonu i Africi. 

alt

 
Vijesti su preplavljene izjavama o atentatu na ministra rudarstva i ubrzo u Kongu počinje genocid i građanski rat. Godinama kasnije Jim Terrier je na plaži blizu afričkog sela gdje pomaže u opskrbi stanovništva pitkom vodom.
 
Ubrzo se pojavljuju naoružani muškarci koji se žele sastati s njima, ali postaje jasno da su tu da bi ga smaknuli. Uspijeva pobjeći no jasno je da je stavljena cijena na njegovu glavu. Uvjeren je da su nalogodavci njegovi nekadašnji poslodavci te putuje u London kako bi se susreo s posrednikom po imenu Felix koji ga je angažirao za posao, a koji je danas uspješni poslovni čovjek. 
 
Susresti će i svoju bivšu ljubav Annie koju će skloniti na sigurno dok otkrije tko mu je smjestio, no ona tamo možda i nije u potpunosti sigurna i uskoro će Terrier biti ucijenjen – Annie ili dokumenti povezani s atentatom. 
{youtube}ZrUVEca2AuA{/youtube}
 
Scenarij je temeljen na francuskom romanu The Prone Gunman iz osamdesetih autora Jeana-Patricka Manchettea. Producente je privukla aura akcijskog film noira, a za režiju izbor je odmah pao na Pierrea Morela, koji je surađivao s Luc Bessonom i radio filmove iz serijala Transporter.
 
Redatelj je napomeuo kako “Ljudi poput Terriera postoje, oni su specijalci, pa rade kao plaćenici i posao ih vodi u sve krajeve svijeta. Knjiga ima elemente klasičnog trilera i scenarij je utemeljen u stvarnosti i Terrier je stvaran i ima mane i ograničenja kao i svaka osoba.“

alt

 
Sean Penn okoliša kada film naziva akcijom: “Meni ovaj film nije drukčiji od ostalih koje sam radio i to je vrlo ljudska priča i bavi se pitanjima kao što su ratovanje, pa u tom smislu to jest akcijski film. Susretao sam ljude poput njega, ljude u konfliktu sa samima sobom na prvoj liniji koji se kasnije bave istim poslom samo van ratišta. Interesantan mi je svatko tko djeluje na toj razini i omogućuje nama ostalima da ne moramo to raditi.“

Želiš li si uhvatiti karte odgovori nam kako se zove glavni lik kojeg igra Sean Penn i u petak, 28. ožujka, u podne virni ovdje da vidiš jesi li baš ti osvojio 1×2 karte za ovu emocionalno/akcijsku jurnjavu.  

 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2