Skip to main content
  • alt
  • 18.04.2015.

Long Play Day & Decoded Records Clubbing @ AZIMUT Šibenik

Uz zagrebačku posvetu Records Store Dayu u slavlje se uključio i Šibenik. Večeras, 18. travnja, sat prije ponoći u Azimutu počinju vinilne orgije.

 
Danas je dan kada će se globus zavrtjeti u ritmu pucketavih zvukova ploča u čast Svjetskom danu prodavaonice ploča. Priča Records Store Daya započela je na američkom kontinentu s plemenitom namjerom da slavi male nezavisne prodavaonice ploča.
 
Unatoč digitalnoj brzni i dostupnosti svega putem nekoliko klikova na Mreži, pravi zaljubljenici još uvijek vole stegnuti žnirance i usmjeriti stopala spram stvarnih prodavaonica, popričati s vlasnicima i suzaljubljenicima. Ima nešto u ritualu prekapanja po stvarnim fizičkim primjercima dok te jedna, dvije, osam ne pozovu da ih udomiš.

alt

 
Treća subota u travnju zasjela je na vremensku liniju s ovim pečatom 2007. a eksplodirala kada se Metalica pojavila u maloj prodavaonici ploča Rasputin 19. travnja 2008. Od tada su se kao ambasadori ove fantastične manifestacije, u kojoj u malim trgovinama nastupaju glazbene zvijezde koje se druže s publikom, predstavljaju nova izdanja i potpisuju albume, pridružili i Josh Homme (2010.), Ozzy Osbourne (2011.), Iggy Pop (2012.), Jack White (2013.) i Chuck D (2014.). 
 
Šibenik se po drugi puta za redom vrti u ritmu s programom naziva “Long play day”. Club Azimut u suradnji s Decoded Records / Decoded Mini Records i Šibenskom udrugom mladih Š.U.M. 18.04 priređuje cjelodnevno druženje uz kavu i vinile. Od 11 do 14 sati moći ćete uhvatiti one koji za glazbu žive i za vas će igle spustiti Edi the king, S- Type, Mladen Dj time, Edy C, Zorro, Scheva, Tonko Mikulandra i Nikolica (Project 33\45).

alt

 
Paralelno će teći i sajam na kojem ćete moći kopati, slušati, kupiti ili razmjenjivati ploče a od jedanaestice te čeka program Decoded Records Clubbing & Friends na kojoj će pultevi zavrtiti vremensku traku i povesti vas na jedno putovanje s noge na nogu do kasnih devedesetih, pod stručnim vodstvom vlasnika Family Groovesa Silvija Hrabara i Tome R. Za zagrijavanje i vraćanje na normalnu temperaturu zaduženi su Santiago Batacosta iz Mangana i član Decoded obitelji Scheva.
 
Azimutčani vas mole da im se za ovaj glazbeni oblizek radi ograničene količine prostora javite u inbox kluba ovdje i sve što vam nakon toga preostaje je smijuckati se od uha do uha uzbuđeni zbog večeras.
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2